(Persbericht) Groei jaaromzet Aegide Group 3 jaar lang gemiddeld hoger dan 20 procent

Veghel, 26 oktober 2011 Aegide Group, moederbedrijf van onder andere datacenter leverancier Minkels en elektronica behuizing leverancier Cortexon, is door het Financieele Dagblad verkozen tot à©à©n van de FD Gazellen van het jaar 2011. Aegide Group behaalde in de periode 2008 tot 2010 een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van meer dan 20 procent, het hoofdcriterium om verkozen te worden tot FD Gazelle.

Uit onderzoek van het Financieele Dagblad blijkt dat Aegide Group, met vestigingen in meerdere Europese landen, in 2010 een totale jaaromzet behaalde van 36 miljoen euro. Een groei van 21,5 procent ten opzichte van 2009. De succesvolle periode van groei is ontstaan in 2005, nadat het management van Aegide Group besloot tot een belangrijke strategische koerswijziging. Sindsdien heeft Aegide Group in totaal een omzetgroei doorgemaakt van meer dan 80 procent, waarbij de omzet de laatste 3 jaren met gemiddeld meer dan 20 procent per jaar groeide.

Bij Aegide Group werken 180 mensen. Het bedrijf heeft eigen R&D en fabricage faciliteiten in Veghel en eigen verkoopvestigingen in onder andere Frankrijk, België, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Een steeds belangrijker deel van de omzet van Aegide Group wordt daarnaast buiten de eigen vestigingslocaties gerealiseerd, zowel Pan-Europees als wereldwijd.

Aegide Group kan als FD Gazelle 2011 op 30 november aanstaande tevens aanspraak maken op een gouden award uit handen van het Financieele Dagblad. à¢â‚¬Å“De benoeming tot FD Gazelle en de nominatie van Aegide Group voor de FD Gazellen Award 2011 is de publieke bevestiging dat wij een gezond bedrijf zijn met prachtige groeicijfers en veel groeipotentie,à¢â‚¬ zegt Ir. Gery Morssinkhof, grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter van Aegide Group. à¢â‚¬Å“Wij zijn uiterst content met deze nominatie en hopen natuurlijk dat Aegide Group op 30 november aanstaande ook de gouden Award mee naar huis mag nemen.à¢â‚¬

Europese expansie Aegide Group

Aegide Group dankt de significante omzetgroei enerzijds aan R&D investeringen in de afgelopen jaren, die de kennispropositie van het bedrijf hebben versterkt en de unieke toegevoegde waarde van Aegide‘˜s - energiezuinige - producten hebben vergroot. Anderzijds heeft Aegide Group de afgelopen jaren binnen de internationale verkooporganisaties technologische kennisverdieping bewerkstelligd, door toevoeging van project engineers aan alle landelijkse salesteams en ondersteuning van verkoopactiviteiten met moderne ERP en CRM systemen. Daarnaast heeft Aegide Group met haar organisaties op het juiste moment weten in te spelen op de toegenomen vraag naar klantspecifieke oplossingen in de markt voor datacenter behuizing, datacenter koeling, datacenter monitoring, alsmede elektronica behuizing binnen de OEM markt.

In de komende jaren verwacht Morssinkhof een vergelijkbare groei van de omzet te realiseren zoals tot nu toe behaald. à¢â‚¬Å“Gezien de ontwikkeling van ons orderportfolio en de nog steeds sterk stijgende vraag naar onze producten en diensten, denk ik we in 2011 en 2012 een omzetgroei zullen realiseren die minimaal in lijn is met de groeicurve zoals wij die de afgelopen paar jaar hebben gezien. Daarbij zal een steeds belangrijker deel van de omzet komen uit onze Europese export van producten en diensten. Momenteel komt ongeveer 65 procent van onze omzet uit export, een percentage dat dus verder zal stijgen.à¢â‚¬
Winnaar Brabantse Economieprijs 2010

Aegide‘˜s werkmaatschappij Minkels was in 2010 reeds winnaar van de Brabantse Economieprijs, een prijs die à©à©n keer in de drie jaar door de Provincie Brabant wordt uitgereikt aan succesvolle bedrijven die durven te investeren in innovatie en die vernieuwende - duurzame - producten op de markt weten te brengen.

à¢â‚¬Å“Onze onaflatende focus op energie-efficiëntie bij de ontwikkeling van onze producten is mijns inziens ook een belangrijke factor in de significante omzetgroei die we jaar op jaar weten vast te houden,à¢â‚¬ zegt Morssinkhof. à¢â‚¬Å“Energieverbruik van apparatuur is relatief een steeds grotere onkostenpost binnen organisaties. Een groeiend aantal organisaties lijkt zich daarvan bewust te worden. Aanschaf van onze producten is daarmee niet alleen een investering in technologische infrastructuur, maar ook een investering in energiebesparing en dus kostenreductie.à¢â‚¬

Aegide Group: Minkels, Vaultex, DCS en Cortexon

Binnen de Aegide Group zijn vier verschillende werkmaatschappijen actief, te weten: Minkels, Cortexon, Vaultex en DCS.

Minkels B.V. levert via de merknamen VARICON (behuizing), VARICONDITION (koeling) en VARICONTROL (monitoring) energiezuinige en duurzame totaaloplossingen à©n deeloplossingen voor datacenters en serverruimtes, geschikt voor zowel Corporate en MKB-omgevingen als commerciële datacenter infrastructuren.

Vaultex B.V. is een projectenorganisatie voor het bouwen van serverruimtes, waaronder ook het leveren van serverruimte ontwerp, serverruimte inrichting en serverruimte renovatie en migratie. Vaultex heeft eigen vestigingen in België (Leuven) en Nederland (Veghel).

DCS Data Center Services AG is gevestigd in Zwitserland en levert op Europees niveau high-end concept advies à©n projectmanagement voor vraagstukken met betrekking tot grote en/of complexe datacenter omgevingen.

Cortexon B.V. levert middels een innovatieve ´early involvement‘˜ benadering optimale en klantspecifieke elektronica behuizingen en koelingoplossingen aan de hightech OEM-industrie.

---------------------------------
Over Aegide Group
De Aegide Group (www.aegide-group.com) is een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van kwalitatief hoogwaardige elektronica behuizing oplossingen, koeling-, en monitoringoplossingen voor de ICT- en hightech OEM-industrie. De activiteiten van Aegide Group lopen uiteen van advisering, ontwikkeling en inrichting van remote-controlled en modulair opgebouwde ICT-datacenters, tot en met het ontwikkelen en implementeren van micro behuizingen voor geavanceerde vision systemen. Aegide Group heeft eigen vestigingen in Nederland, Zwitserland, UK, België en Frankrijk. Met zo‘˜n 180 toegewijde en ervaren specialisten in dienst bedient Aegide Group bekende klantnamen in de Europese markt waaronder banken, overheden en diverse beursgenoteerde ondernemingen.

---------------------------------
Over FD Gazellen Award 2011

Voor meer informatie over de FD Gazellen Award 2011, de criteria voor nominatie, inclusief Frequent Asked Questions, zie: www.fd.nl/fdgazellen.

---------------------------------
Mediacontact:

Aegide Group
Maartje van Alem
Marketing Communications Coà¶rdinator
+31 (0)413 - 311184
[email protected]

KINXX PR
Koen Stegeman
[email protected]
+31 (0)6 30491407