Met een nieuw affiliate programma versterkt AEGON Bank haar positie in de affiliate marketing, een vorm van online marketing. Bijzonder is dat AEGON met drie netwerken - TradeDoubler, Daisycon en M4N - gezamenlijk het programma heeft vorm gegeven en dat voor alle drie dezelfde voorwaarden gelden. Deze vorm van samenwerking is uniek in online marketing. Dit programma start op donderdag 27 november 2008.

AEGON Bank heeft al enkele jaren een affiliate programma bij TradeDoubler lopen. Het affiliate kanaal wordt steeds belangrijker. Daarom start AEGON Bank een nieuw programma, op een unieke en vooruitstrevende manier. Bijzonder is dat de drie netwerken - TradeDoubler, Daisycon en M4N - gezamenlijk met AEGON Bank rond de tafel hebben gezeten om het programma vorm te geven. Hierdoor zijn de netwerken niet elkaars concurrent geworden van wie slechts à©à©n de opdracht zou krijgen, maar is een samenwerking ontstaan waarbinnen een gezonde competitie is wie de besteaffiliates binnenhaalt. Voor alle drie gelden dezelfde voorwaarden waarbij is uitgegaan van een CPA-basis (Cost Per Action). Hierdoor ontstaat een transparante manier van online marketing waarbij een vast bedrag per verkocht product of per adviesgesprek wordt betaald. Is er geen resultaat, dan wordt er niets betaald.

Normaal gesproken werken bedrijven maar met à©à©n affiliate netwerk, of ze werken met verschillende Netwerken onder verschillende voorwaarden. Het probleem daarmee is dat een affiliate niet gebonden is aan een netwerk, en dus heel gemakkelijk dezelfde campagne bij een ander netwerk kan doen, tegen betere voorwaarden. Affiliate netwerken zijn niet gewend om met concurrenten aan tafel te zitten. Ook daarom is dit een unieke start van een affiliate programma.

Bij de uitvoering van het programma zal er regelmatig rechtstreeks contact zijn tussen top affiliates en AEGON Bank, om ondersteuning te bieden op het online marketing vlak. Deze ondersteuning wordt aangeboden in samenwerking met Onetomarket en moet bijdragen aan het succes van het programma. Onetomarket heeft AEGON eveneens geadviseerd bij het tot stand komen van de samenwerking met en tussen de drie Netwerken.

Affiliate marketing
Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij de Netwerken TradeDoubler, Daisycon en M4N de contacten (de affiliates) in hun netwerk uitnodigen om een link aan te leggen naar de site van AEGON Bank. Wanneer via een dergelijke link een product van AEGON Bank wordt verkocht of een afspraak wordt gemaakt voor een advies wordt de affiliate betaald. Deze ontvangt via het netwerk een van te voren afgesproken bedrag van AEGON Bank. Worden er geen producten verkocht of geen afspraken gemaakt dan wordt er niets betaald. Naast bestaande affiliates kunnen ook nieuwe affiliates zich aanmelden bij de netwerken. De netwerken maken een voorselectie van de affiliates waarna AEGON Bank een definitief akkoord geeft voordat een link wordt geplaatst. Dit draagt bij aan de transparantie van het programma.

Producten die direct kunnen worden gekocht op de site zijn spaarproducten, zoals AEGON Eigen stijl Sparen en verzekeringen, zoals een autoverzekering. Daarnaast kunnen er afspraken worden gemaakt voor een advies over pensioen of hypotheek.
Ter ondersteuning van de introductie van het AEGON Bank affiliateprogramma, worden de drie affiliates met de hoogste omzet in de eerste maand beloond met 2 Ajax kaarten.

Meer informatie over het AEGON Bank affiliate programma is te vinden op www.aegonbank.nl/affiliateprogramma.

Voor meer informatie:
Marketing AEGON Bank, Piet van den Boer, telefoon (030) 240 14 76, email [email protected].

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular