Aftakkingen voortaan volledig waterdicht geïsoleerd

Ook aftakkingen kunnen voortaan volledig waterdicht geïsoleerd worden. Thermaflex Nederland heeft speciaal voor die toepassing FlexaLink ontwikkeld. De nieuwe loot aan de Flexalen-familie, het succesvolle voorgeïsoleerde leidingsysteem van Thermaflex, wordt gepresenteerd op de energiebeurs Energie2009 in de Brabanthallen in ´s-Hertogenbosch.

FlexaLink is gemaakt van dezelfde materialen als Flexalen. Het is net zo licht en net zo flexibel. De aftakkingen worden in de eigen fabriek in Waalwijk geproduceerd en zijn 100% geïsoleerd, waterdicht afgewerkt en getest.

Het grote voordeel van de vinding zit hem volgens Aad van Lopik, Flexalen Development directeur, in twee dingen. Eà©n: Thermaflex kan leidingen met Flexalen en FlexaLink nu volledig isoleren. Er treedt geen verlies van warmte of koude meer op en dat is, voor een systeem dat gebruikt wordt voor duurzame energieoplossingen zoals stadsverwarming, een must. à¢â‚¬à…“Flexalen had al betere isolatiewaardes dan andere systemen, maar de aftakkingen waren niet honderd procent waterdicht. Daar wilden we geen genoegen mee nemen, daarom zijn we blijven werken aan de perfectionering van ons voorgeïsoleerde leidingsysteem.

Tweede voordeel is dat de combinatie Flexalen en FlexaLink zorgt voor nà³g meer tijdwinst en dus kostenreductie op de bouwplaats. à¢â‚¬à…“Gemiddeld werk je er vier keer zo snel mee als met een traditioneel systeem. Hierdoor kan de doorlooptijd van een project aanzienlijk worden verkort.

In de afgelopen maanden is de aftakmethode getest bij een renovatieproject in Capelle aan de IJssel. à¢â‚¬à…“Na een proef met de eerste 33 woningen gaf Eneco de opdracht Flexalen en FlexaLink ook toe te passen op de andere vierhonderd woningen. Zijn tweede proeve van bekwaamheid legde FlexaLink met succes af bij een renovatieproject van zestien woningen in Purmerend. à¢â‚¬à…“Een lastig project, vanwege de nauwe en vervuilde werkruimte in de kruipruimtes. Onze opdrachtgever à©n de installateur waren blij verrast met het gebruiksgemak van Flexalen en FlexaLink. Dat maakte het werken onder moeilijke omstandigheden een stuk sneller, en aangenamer.

Tijdens de beurs Energie 2009 zal FlexaLink aan het grote publiek gepresenteerd worden. Kom op 6, 7 of 8 oktober naar de stand van Thermaflex om te bekijken hoe dà© oplossing voor aftakkingen eruit ziet!
______________________________________________________________________

Over Flexalen
Flexalen werd speciaal ontwikkeld om op grote schaal distributie van restwarmte mogelijk te maken. Het systeem kan worden toegepast bij alle projecten waar transport plaatsvindt van koude en warmte en warm tapwater, zoals bij stads- en wijkverwarmingsprojecten en in de glas- en tuinbouw. Het helpt mee de uitstoot van CO2 terug te dringen. Door restwarmte, die ´voor het oprapen´ ligt, door te gebruiken kan een grote stap gezet worden naar het duurzamer maken van energie. Flexalen wordt duurzaam geproduceerd en is volledig recyclebaar.

Over Thermaflex
Thermaflex produceert en levert voorgeïsoleerde kunststof leidingsystemen onder de naam Flexalen en een compleet assortiment thermische isolatiematerialen onder de naam ThermaSmart. Bij de productie van deze materialen staat de zorg voor mens en milieu voorop. De materialen zijn volledig recyclebaar, dragen dankzij hun oersterke karakter decennialang bij aan aanzienlijke energiebesparingen en beschermen mens en omgeving in geval van brand. De producten van Thermaflex veroorzaken in vergelijking met andere producten de helft tot driekwart minder rookontwikkeling en nauwelijks tot geen uitstoot van giftige stoffen. Thermaflex heeft vestigingen in Polen, Turkije, Thailand, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Rusland, Mexico, India en Roemenië. Het hoofdkantoor zit in Waalwijk, Nederland.

Website: http://www.thermaflex.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular