FC Utrecht en Agis Zorgverzekeringen gaan hun samenwerking intensiveren. Per 1 januari 2010 is Agis officieel partner van FC Utrecht. Samen met de grootste zorgverzekeraar in de regio gaat FC Utrecht helpen Utrechters te stimuleren om actiever en gezonder te leven. Zondag 6 december, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Ajax, ondertekenen Marjolein Verstappen, Raad van Bestuur van Agis, en voorzitter Jan Willem van Dop van FC Utrecht de partnerovereenkomst.

Het stimuleren van een actieve en gezonde levensstijl is een terrein waarop FC Utrecht en Agis Zorgverzekeringen elkaar versterken. Sporten past bij een gezonde leefstijl. Daarnaast heeft samen sporten ook een maatschappelijk belang. In dit kader was Agis al maatschappelijk partner van de club. In de nieuwe overeenkomst is onder meer afgesproken dat beide partijen jaarlijks een aantal projecten gezamenlijk uitvoeren met als doel een actieve en gezonde levensstijl te bevorderen.

Ambassadeurs voor gezonde leefstijl
Agis voelt zich, net als FC Utrecht, sterk verbonden met de stad Utrecht. De zorgverzekeraar besteedt veel aandacht aan preventie- en gezondheidsprogramma‘˜s in de Utrechtse wijken. Jongeren zijn een belangrijke doelgroep. à¢â‚¬Å“De aantrekkingskracht van het professionele voetbal biedt een prachtige kans om jongeren te bereiken en ze te stimuleren om bewuster met hun gezondheid om te gaanà¢â‚¬, zegt Marjolein Verstappen. à¢â‚¬Å“FC Utrecht heeft hierbij een belangrijke voorbeeldfunctie. Zo zijn Agis, FC Utrecht en de gemeente Utrecht met Centrum Maliebaan een project gestart waarbij jongeren met een alcohol- en drugsprobleem in gesprek gaan met spelers van FC Utrecht hoe ze hun leven ook anders kunnen inrichten.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Met de komst van Agis als officiële partner voelen we ons nu echt ambassadeurs voor een gezonde leefstijl‘˜, aldus voorzitter Jan Willem van Dop. à¢â‚¬Å“Wij zijn heel blij dat we Agis nu als à©à©n van de belangrijkste sponsorpartners mogen rekenen.à¢â‚¬

Collectieve verzekering
Door het partnerschap is Agis ook binnen het stadion meer zichtbaar.
Naast de bestaande collectieve verzekering voor FC Utrecht-supporters, met korting op de basis- en aanvullende verzekering, biedt Agis nu ook een verzekering voor de spelers en medewerkers van FC Utrecht. Net als vorig jaar wordt voor de deelnemende supporters aan deze verzekering aan het eind van het seizoen een voetbalclinic in Stadion Galgenwaard georganiseerd.

Utrecht gezond!
Onder het motto Utrecht gezond! werken Agis Zorgverzekeringen en de gemeente Utrecht intensief samen. Doel van de samenwerking is de gezondheid van Utrechters verbeteren en de kosten voor zorg betaalbaar houden. Het partnerschap van Agis met FC Utrecht sluit hier naadloos bij aan.