BANGKOK, Thailand (3 februari 2010 Agoda.nl, een toonaangevende Aziatische hotelboekingsite en onderdeel van Priceline.com (Nasdaq: PCLN), kondigt vandaag een samenwerking aan met de Nederlandse online betalingsdienst iDEAL, waardoor de Nederlandse klanten van Agoda een extra betalingsmethode hebben voor het online boeken van hotels. iDEAL, de officiële online betalingsmogelijkheid voor acht grote banken, inclusief ABN-AMRO en ING, is een geïntegreerd bankiersysteeem waarbij het geld voor online aankopen van de aangegeven bankrekening van de gebruiker wordt afgeschreven.

iDEAL, in 2005 gestart, wordt momenteel door meer dan 50 procent van de online kopers in Nederland gebruikt. Nederlandse klanten kunnen met de iDEAL optie op de Agoda.nl website in real-time betalen voor hun hotelboeking zonder dat ze online hun creditcard- of bankgegevens hoeven te verstrekken. ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, Royal Bank of Scotland en SNS Bank nemen momenteel allemaal deel aan iDEAL.

De CEO van Agoda, Michael Kenny, gaf commentaar op de samenwerking: "De toevoeging van iDEAL als betalingsoptie voor onze Nederlandse klanten maakt deel uit van onze toewijding om de Agoda site handig, veilig en gebruikersvriendelijk te maken voor al onze klanten. Agoda factureert nu via PayPal in vijf valuta en heeft recentelijk de Chinese bankkaart iPS en de Franse Carte Bleue aan de site toegevoegd met als doel het voor iedereen mogelijk te maken om betaalbaar en onafhankelijk te reizen.

Met kortingen voor meer dan 103.000 hotels, wereldwijd, geeft Agoda reizigers keuzevrijheid wat betreft het boeken van hotels. Reizigers kunnen door het toevoegen van meer betalingsmethodes aan de site die methode kiezen waar ze zich het prettigst bij voelen, ongeacht waar ter wereld ze ook zijn.

Voor meer informatie over Agoda kijkt u op de website www.agoda.nl of neemt u via de e-mail contact op met het Agoda team via [email protected].

###

Over Agoda Company Pte Ltd:

Agoda Company Pte Ltd (www.agoda.nl) is een toonaangevend, in Azië gevestigd, online hotelreserveringsbedrijf dat gespecialiseerd is in de laagste hotelprijzen. Agoda maakt onderdeel uit van Priceline.com (Nasdaq:PCLN). Het netwerk van Agoda bevat 7.000 hotels in Azië-Pacific en meer dan 100.000 wereldwijd. Het multinationale personeel, bestaand uit 350 experts in Azië, biedt een eerste klas reserveringsdienst die op een unieke manier lokale kennis combineert met lokale contacten ten einde de beste hotelaanbiedingen voor zowel zakelijke als vakantiereizigers aan te bieden.

Daarnaast nemen de klanten van Agoda deel in het Agoda Premieprogramma waarbij ze nog meer kortingen en gratis verblijf kunnen verdienen. In tegenstelling tot programma's waarbij reizigers beperkt worden tot een enkele keten kunnen klanten met het Agoda Premieprogramma hun Premiepunten op ieder moment wereldwijd bij duizenden hotels verzilveren. Als lid van PATA (Pacific Asia Travel Association) is het doel van Agoda het bevorderen van reizen door dit betaalbaarder en toegankelijker te maken voor meer mensen.