(Persbericht) ITP Document Platform naadloos geïntegreerd met producten van SSP voor de verzekeringsmarkt

Nijmegen, 21 oktober 2010 - Aia Software, producent en ontwikkelaar van intelligente documentcreatie-oplossingen, heeft een wereldwijd partnership gesloten met SSP, wereldwijd leverancier en marktleider in verzekeringsoplossingen. Het ITP Document Platform zal worden toegevoegd aan de webapplicatie InsureJ suite voor klanten in schade-, opstal- en ongevallenverzekeringen, maar ook aan de andere schadeverzekeringsproducten.

De efficiënte creatie van zakelijke documenten en de hierop volgende Multichannel distributie is voor verzekeraars een cruciaal proces. Dankzij deze overeenkomst kan het documentcreatieproces direct vanuit de verzekeringsproducten van SSP worden opgestart. Hierdoor hebben klanten direct toegang tot geavanceerde documentcreatie en management- en productiefunctionaliteiten, zonder een nieuwe applicatie te hoeven opstarten.

De keuze van SSP voor Aia Software is gebaseerd op een zorgvuldige marktevaluatie uitgevoerd onder leveranciers van documentcreatiesoftware. Kevin Gaut, CTO van SSP, licht toe: à¢â‚¬Å“We wilden een samenwerkingsverband aangaan met een best-of-breed leverancier en in het bijzonder met een partner die onze doelstelling om productontwikkeling ´developer free‘˜ aan te pakken deelt. Aia Software en het ITP Document Platform voldeden aan al onze voorwaarden, van de technische architectuur tot aan de culturele klik tussen de twee bedrijven. Nu kunnen we onze verzekeringsklanten toegang bieden tot een oplossing voor documentcreatie die robuuster, beter schaalbaar en flexibeler is en die zich in het verzekeringswezen reeds bewezen heeft.à¢â‚¬

Mike Davies, sales director UK van Aia Software: à¢â‚¬Å“Ik ben heel blij dat de erkenning van het ITP Document Platform in de verzekeringsmarkt bij eindgebruikers en grote softwareverkopers blijft groeien. Dankzij de samenwerking met SSP kunnen wij de wereldwijde footprint van ITP verder vergroten. Aia Software en SSP zijn allebei gericht op de verzekeringsmarkt en delen het vertrouwen in het business owned, business managed concept, waarbij zakelijke gebruikers de inhoud van essentiële verzekeringsdocumenten zelf kunnen beheren en onderhouden zonder tussenkomst van de IT-afdeling.à¢â‚¬

Deze samenwerking biedt voor beide partijen veel perspectieven en mogelijkheden. Bij de ondertekening van de overeenkomst concludeerde commercieel directeur van SSP Richard Forrest: à¢â‚¬Å“Aia Software brengt een schat aan kennis mee over de implementatie van documentcreatie in de verzekeringsmarkt. Door het ITP Document Platform in onze bewezen verzekeringsproducten te integreren, krijgt ons aanbod toegevoegde waarde en wordt de flexibiliteit, de mogelijkheid snel in te spelen op verandering in de markt en operationele efficiëntie van onze verzekeringsklanten vergroot. Bovendien stelt ITP verzekeraars in staat nieuwe producten sneller op de markt te brengen, wat in de verzekeringsbranche een groot concurrentievoordeel is.à¢â‚¬

---------------------------
Noot voor de redactie: Bijgevoegd vindt u een foto op hoge resolutie van de sluiting van het partnership met links Mike Davies, sales director UK van Aia Software en rechts Richard Forrest, commercieel directeur van SSP.

Over SSP
SSP is een internationaal IT-bedrijf met een ongeëvenaarde expertise van de verzekering supply chain, waardoor zij verzekeraars kan ondersteunen bij het vormgeven van de industrie. De combinatie van kennis, talent en technologie van de verzekeringsmarkt biedt klanten veel toegevoegde waarde. SSP beschikt over 25 jaar ervaring, heeft wereldwijd 750 getalenteerde IT-professionals in dienst en de softwareproducten bieden klanten een breed portfolio van mogelijkheden. Er is niemand beter in staat om de business mogelijkheden te bieden die de prestaties verbeteren, een grotere distributie mogelijk maken en de klantervaring verbeteren voor het beste rendement.
www.ssp-worldwide.com

Over Aia Software
Aia Software is een toonaangevende wereldwijde producent van document oplossingen. Het ITP Document Platform ondersteunt medewerkers bij het maken van relevante en persoonlijke bedrijfskritische documenten. Meer dan 1.000 organisaties gebruiken ITP als à©à©n geïntegreerde oplossing voor het automatisch produceren van grote aantallen standaarddocumenten, het individueel samenstellen van verfijnde correspondentie aan de hand van tekstbouwstenen of het dynamisch invullen van formulieren. ITP sluit naadloos aan bij bedrijfsapplicaties. Aia Software is een volledig zelfstandig bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Zwitserland en Australië. www.aia-itp.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Eline Visser
[email protected]
035-58 22 730

U kunt dit persbericht ook vinden op: http://www.aia-itp.com/nl/nieuws/persberichten/aia-software-en-ssp-tekenen-wereldwijde-distributieovereenkomst-voor-de-verzekeringsmarkt.html.