(Persbericht) Kogelkranen en vlinderkleppen

aim fluid control heeft een uitgebreid standaard assortiment à©à©n-, twee- en driedelige kogelkranen met flens-, las- of draadaansluitingen in 2/2 en 3/2 weg.
De materialen roestvaststaal, messing en diverse kunststoffen met de daarbij behorende afdichtingsmaterialen bepalen welke kogelkraan geschikt is voor uw toepassing.

Vlinderkleppen zijn leverbaar met een gangbare wafer of lug aansluiting in RVS, staal, Gietijzer en diverse kunststoffen voorzien van een rubber, metalen of PTFE afdichting en keuze uit diverse materiaal soorten voor het klepblad.

Automatisering van afsluiters

De meest voor de hand liggende uitvoering is natuurlijk handbediend.
Elektrisch, pneumatisch en Elektro-pneumatisch behoren tot de mogelijkheden.

In geval van elektrische bediening kan bij aim fluid control gekozen worden uit een eenvoudige elektrische actuator die de kogelkraan of vlinderklep 0° -90° draait. Standaard is deze voorzien met draaimoment begrenzing, hand noodbediening en eindstandsignalering. Optioneel kan de electrische actuator geleverd worden met
0°-180°, 0° -90°-180° positionering, potentiometer, back-up battery pack en 0-10V of 4-20MA positioneer systeem, met of zonder terugkoppeling.
De mechanische aansluiting van de elektrische actuator is voorzien van een ISO genormeerde 4- of 8-kant en kan daarom probleemloos op de afsluiter, kogelkraan of vlinderklep gemonteerd worden.

Bij pneumatische bediening wordt door aim fluid control gebruik gemaakt van een pneumatische actuator die door middel van perslucht de afsluiter, kogelkraan of vlinderklep bedient. Dubbelwerkend of enkelwerkend (normaal gesloten of normaal geopend) uitgevoerd is mogelijk. In het laatste geval wordt de pneumatische actuator voorzien van een verenpakket waardoor de pneumatische actuator, bij wegvallen van de druk, altijd naar dezelfde positie terug loopt.
Evenals bij de elektrische actuator is de pneumatische actuator voorzien van ISO genormeerde 4- of 8- kant mechanische aansluiting ten behoeve van montage op kogelkraan of vlinderklep.

Bij elektro-pneumatische bediening wordt de genoemde pneumatische actuator voorzien van een magneetventiel. Dit magneetventiel in Namur uitvoering kan direct op het Namur-boorbeeld op de pneumatische actuator gemonteerd worden. Het magneetventiel kan in elektrisch/veer uitvoering gekozen worden, waardoor een aan/uit elektrisch signaal volstaat. Wordt een elektrisch/elektrisch magneet ventiel gekozen dan kan met 2 aparte elektrische signalen onafhankelijk open of dicht gestuurd worden.

Op de genoemde pneumatische of elektro-pneumatische bediening is optioneel standsignalering mogelijk. Alleen een optische indicatie maar ook terugkoppeling met behulp van microschakelaars en naderingsschakelaars, al of niet explosieveilig, behoren tot de mogelijkheden.

aim fluid control is graag bereid u te adviseren aangaande de genoemde opbouw mogelijkheden. Ook de montage van de diverse componenten kunnen in eigen huis tegen concurrerende prijzen uitgevoerd worden.