(Persbericht) WELZIJN IN HARMONIE
Akasha Holistic Wellbeing Center opent in Conservatorium Hotel Amsterdam

Amsterdam, 30 augustus 2011
Conservatorium Hotel Amsterdam realiseert een ongekende nieuwe locatie voor een holistische levensstijl van 1000 vierkante meter; Akasha Holistic Wellbeing Center. Akasha wordt toegankelijk voor zowel hotel- en daggasten alsmede een select aantal members en biedt een harmonieuze ervaring voor zowel stimulering als ontspanning. Akasha is gevestigd in het luxury lifestyle hotel dat is ontworpen door Piero Lissoni. Hier wordt de gasten en de leden een unieke holistische wellbeing ervaring geboden die helpt om lichaam, geest en ziel in evenwicht te brengen.

Een holistische ervaring: Akasha-filosofie en visie
Akasha is vernoemd naar de eeuwige bron van de vier basis elementen van de natuur die het leven mogelijk maken: vuur, water, lucht en aarde. De naam weerspiegelt een visie die erop gericht is om een welzijnservaring te verschaffen die de vier elementen in harmonie brengt. Hierdoor worden een transformatie en een tot eventwicht leidende ervaring mogelijk. In Akasha wordt vuur vertegenwoordigd door het fitnesscentrum, water door de spa, lucht door de yoga-, pilates- en meditatiezalen en aarde door de organische bar.

In overeenstemming met de filosofie achter het Conservatorium Hotel, biedt Akasha een levensstijlervaring die de emotionele, intellectuele en lichamelijke behoeftes van gasten en ervaren reizigers bevredigd. Akasha‘˜s visie is gericht op het harmonieus samenbrengen van onevenwichtige levenselementen en helpt haar gasten zodoende om evenwicht te vinden.

Ontwerp & voorzieningen
Akasha beslaat 1000 vierkante meter in het hart van het Conservatorium Hotel. Evenals het hotel is Akasha ontworpen in samenwerking met de architect Piero Lissoni en is het een voorbeeld van het emotionele vermogen van een ontwerp. Er zijn essentiële feng shui-principes verwerkt, evenals de kleurassociatietheorie en een combinatie van visuele attracties, lichteffecten, muziek en geuren om een bijzonder warme, vrolijke en ontspannen atmosfeer te creëren. In de diverse vertrekken is een aangename combinatie van donkere kleuren, indigo en marineblauw gebruikt. De kleuren gaan over in karmozijnrood in het fitnesscentrum dat door de hoge glazen ramen uitzicht heeft op de binnentuin. Vervolgens gaan de kleuren over in lichtere tinten, zoals ivoor en wit voor de ruimtes van het zwembad, de yoga & Pilates ruimte en in aardegroen voor de organische bar.

In Akasha zijn voorzieningen van wereldklasse verwerkt. Het fitnesscentrum van 150 vierkante meter bevat toonaangevende Life Fitness®-apparatuur, waaronder een Kinesis࢑ž¢ apparaat, een grote ruimte voor aerobics en daarnaast nog een privà© trainingsruimte. De spa bevat naast het zwembad van 18 bij vijf meter, een Watsu pool voor hydrotherapie en een hamam, inclusief een afzonderlijke hamambehandelkamer met een verwarmde marmeren plaat voor lichaamscrubs, peelings en aromatische zeepmassages. De pilateszaal bevat moderne apparatuur waar gasten speciaal op hun wensen afgestemde privà©lessen kunnen krijgen. De organische bar serveert voedzame sappen, natuurlijke energiedranken en gezonde snacks.

Een aanvullende ervaring wordt geleverd door de kenmerkende meditatieruimte, waar verschillende vormen van meditatie worden aangeboden. Om de ervaring te versterken, gaan de meditaties gepaard met een combinatie van steeds veranderende geluiden, lichteffecten en beelden.

Akasha lidmaatschappen
Akasha biedt op beperkte schaal lidmaatschappen aan, variërend van een Active tot een Relax lidmaatschap. Alle Akasha abonnementsvarianten worden afgestemd op de persoonlijke wensen van de individuele gast waarbij men toegang krijgt tot een ongekend fitnessaanbod van het hoogste niveau en gebruik kan maken van de exclusieve faciliteiten van Akasha.

Behandelingen & producten
Akasha is ontwikkeld in samenwerking met de zusterspa in het Mamilla Hotel in Jeruzalem en beschikt over innovatieve westerse en oosterse praktijken en natuurlijke geneestechnieken. Het centrum biedt hierdoor een verscheidenheid aan behandelingen, lessen en diensten variërend van massages tot gespecialiseerde verjongings- en schoonheidsbehandelingen.

De kenmerkende spabehandelingen omvatten Kese, een traditionele hamambehandeling waarbij een speciale peelinghandschoen en aromatische zeep gebruikt worden om het lichaam te reinigen, te vernieuwen en de huid te verzachten; Waterdans, een hydrotherapie die plaatsvindt in de Watsu pool en bestaat uit yogaoefeningen, shiatsumassage en onderwaterdans om genezing te bevorderen en spanning en stress te verlichten; en warme-schelpenmassage, waarbij schelpen van de oceaanbodem gevuld worden met een speciale lavagel, die natuurlijke mineralen, zeewier en aromatische oliën bevat, en samen met warme amandelolie gebruikt worden om het lichaam te masseren en te exfoliëren.

Akasha biedt programma‘˜s aan die speciaal zijn afgestemd op de wensen en behoeftes van haar gasten. Deze programma‘˜s omvatten een grote verscheidenheid aan activiteiten, oefeningen, holistische praktijken en creatieve lessen die bijdragen tot een verhoogd welzijn. De individuele programma‘˜s omvatten yoga, organisch eten, lifestylecoaching en evenwichtsherstellende meditatie.

Akasha gebruikt zowel producten van grote, toonaangevende merken als van kleine, exclusieve merken. Alle behandelingen worden verricht door Nederlandse en buitenlandse specialisten die onder begeleiding staan van de manager van Akasha in het Mamilla, Guy Nadler, "Door een ervaring te creëren die zich zowel richt op de zintuigen als op een 'energieveld' voelen de gasten zich ontspannen, veilig, welkom en geliefd. Akasha‘˜s bezoekers worden geïnspireerd om hogere niveaus te bereiken van vernieuwing, zelfbewustzijn en tevredenheid".

Openingstijden, pakketten en retraites
Eendachtig de visie dat het Conservatorium Hotel haar gasten een holistische levensstijlervaring wil bieden, is Akasha de hele dag, tot laat in de avond geopend. Zodoende vormt de locatie een alternatieve ruimte waar gasten en leden bijeen kunnen komen, kunnen socializen of rust kunnen vinden. Er is een groot aanbod aan behandelpakketten beschikbaar. Gedurende het jaar worden weekend vullende programma‘˜s georganiseerd die bezoekers verleiden om een bezoek te brengen aan Akasha Holistic Wellbeing Center.

www.conservatoriumhotel.com