(Persbericht) Openbaar vervoermaatschappij kiest voor Cool Cube-concept

All IT Rooms heeft een geheel nieuwe computerruimte opgeleverd aan HTM. Deze Haagse openbaar vervoermaatschappij zet hiermee een belangrijke stap in een proces waarmee voorheen extern geplaatste ICT-apparatuur weer intern wordt gehaald.

Kosten-/batenanalyse
De ICT-apparatuur van HTM was de afgelopen jaren ondergebracht bij een externe partij. Door het aflopen van de hiervoor getekende contracten besloot de Haagse vervoersmaatschappij de afweging te maken of men opnieuw met een externe partij in zee wilde gaan of dat het bouwen en exploiteren van een eigen computerruimte wellicht financiële of andere voordelen biedt.

Uit verschillende berekeningen bleek dat het zelf bouwen met name bedrijfseconomisch gunstiger is. Hierop is een procedure gestart om tot de keuze van een partij te komen die de nieuwe computerruimte zou kunnen ontwerpen en bouwen. All IT Rooms uit Rijswijk kwam als beste uit dit proces naar voren.

Cool Cube
Begin 2011 is gestart met de bouw van de nieuwe computerruimte. Deze is gevestigd in een van de remises van HTM in Den Haag. De ruimte is circa 90 vierkante meter groot en biedt plaats aan 28 server racks. Hierbij is gebruik gemaakt van twee zogeheten Cool Cubes.

Om de efficiency van de klimaatinstallatie in de serverruimte te verhogen, wordt bij gebruik van een Cool Cube een fysieke scheiding gemaakt tussen de koude en warme lucht in de computerruimte. De toepassing van dit principe kan resulteren in een besparing van 20 tot 30 procent op het energieverbruik van de klimaatinstallatie.

De Cool Cube is ontwikkeld voor het afsluiten van koude straten in computerruimtes. Een belangrijk kenmerk van dit systeem is dat het onafhankelijk is van het merk racks dat wordt toegepast. De Cool Cube is een volledig modulair systeem zodat het zelfs toegepast kan worden als er in de af te sluiten straat verschillende merken racks van verschillende afmetingen staan. De schuifdeuren van dit systeem openen en sluiten volledig automatisch.

Het gevolg van de keuze van HTM voor het gebruik van twee Cool Cubes is dat een zeer energiezuinige computerruimte kon worden gerealiseerd. De computerruimte is vlak voor de zomer opgeleverd.

Over HTM
HTM Personenvervoer NV is een zelfstandige onderneming in openbaar vervoer, waarvan de gemeente Den Haag honderd procent van de aandelen bezit. Met bussen, trams, lightrail en besloten vervoer brengt HTM jaarlijks 137 miljoen reizigers op hun plaats van bestemming. Bij HTM werken circa 2400 mensen. Goed openbaar vervoer in een stad is een levensvoorwaarde. Zonder goed openbaar vervoer, slibt de stad dicht en verliest het zijn aantrekkingskracht op bedrijven, bewoners en bezoekers. HTM probeert zoveel mogelijk reizigers te laten zien dat openbaar vervoer een goed alternatief voor de auto kan zijn. 's Ochtends, 's middags, 's avonds, in het weekend en ook 's nachts. Met goede verbindingen naar winkelcentra, scholen, ziekenhuizen, bedrijfsterreinen of Vinex-locaties, biedt het openbaar vervoer altijd een oplossing.
voor een concurrerende prijs.
Over All IT Rooms

All IT Rooms is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, herinrichten, renoveren, verbouwen of verhuizen van computerruimtes en datacenters. All IT Rooms levert onafhankelijk advies, maar stelt ook plannen van eisen op, maakt rapportages over computerruimtes, begeleidt aanbestedingen, schrijft bestekken, bouwt computerruimtes en datacenters en verzorgt ook de serviceverlening en het beheer. All IT Rooms beschikt over alle benodigde kennis die van belang zijn voor een computerruimte: bouwkundige voorzieningen, klimaatbeheersing, beveiliging, noodstroom, IT, elektrotechniek, verhoogde vloeren en management. Kijk voor meer informatie op www.allitrooms.com