(Persbericht) Via BestuurlijkNieuws.nl kunnen geïnteresseerden snel een overzicht krijgen van het nieuws afkomstig van het Openbaar Bestuur in Nederland; de site verzamelt tweets en nieuws van honderden gemeenten, twaalf provincies, vijfentwintig waterschappen en elf ministeries van de Rijksoverheid.

@Gemeente

De oorsprong van BestuurlijkNieuws.nl ligt in begin 2010. Vanaf dat moment verzamelt het Twitter account @Gemeente (http://twitter.com/gemeente) nieuws over het Openbaar Bestuur in Nederland. Nieuws van gemeenten, provincies, waterschappen en de Rijksoverheid vanuit verschillende geselecteerde bronnen wordt via dit account verspreid naar geïnteresseerden. Op dit moment gaat het account richting de 5000 volgers op Twitter en het aantal volgers groeit op dit moment met gemiddeld 250 nieuwe volgers per maand. Hiermee staat @Gemeente op de 6e plaats in de Nederlandse Top 100 Twittergids. Meer dan 10% van onze Twitter berichten worden geretweet; nieuws afkomstig van en over het Openbaar Bestuur leeft in Nederland!

Bestuurlijk Nieuws van gemeenten, provincies, waterschappen en de Rijksoverheid

Gezien de behoefte aan lokaal, regionaal en landelijk overheidsnieuws is de volgende stap gezet. Iedere gemeente, provincie, waterschap en ministerie heeft inmiddels à©à©n of meerdere websites. Steeds vaker wordt ook sociale media als Twitter ingezet om nieuws op de website te verspreiden of de interactie met de burger aan te gaan.

Met de nieuwe website BestuurlijkNieuws.nl brengen wij al het nieuws van het Openbaar Bestuur in Nederland in kaart. Zo is het nu ook mogelijk, ook voor mensen die zelf geen Twitter gebruiken, om een volledig overzicht te krijgen van de nieuwsberichten die door het Openbaar Bestuur via sociale media als Twitter aangeboden wordt.

Wat biedt BestuurlijkNieuws.nl

Op BestuurlijkNieuws.nl wordt nieuws en Twitter berichten verzameld van alle Nederlandse gemeenten, de provincies, waterschappen en ministeries. Al deze nieuwsberichten worden ingedeeld per provincie. Daarnaast wordt 24 uur per dag algemeen actueel nieuws uit de media per provincie verzameld en op de site getoond. Berichten worden op de site getoond; bezoekers kunnen reageren en deze snel en eenvoudig met familie, vrienden of collega‘˜s te delen via Twitter, Hyves en Facebook. Tevens is er een nieuwsbrief die iedere dag een samenvatting geeft van het belangrijkste nieuws vanuit het Openbaar Bestuur. De bezoeker kan zich eenvoudig abonneren op een groot aantal RSS feeds en Twitter accounts: nieuws op maat!

Compleet Sociaal Politiek Platform voor politiek en openbaar bestuur

Door de combinatie van BestuurlijkNieuws.nl met ons andere succesvolle initiatief, PolitiekenTwitter.nl, is er nu à©à©n sociaal media platform beschikbaar waar geinteresseerden op tal van manieren eenvoudig volledig op de hoogte kunnen blijven van niet alleen nieuws en tweets van meer dan 800 politici op lokaal, regionaal, landelijk en Europees niveau maar ook van nieuws van gemeenten, provincies, waterschappen en de Rijksoverheid.

PolitiekenTwitter.nl

Via ons initiatief PolitiekenTwitter.nl tonen wij dagelijks politieke headlines en Twitter berichten van inmiddels 800 politici die aktief zijn op lokaal, regionaal, landelijk en Europees niveau. Wij nodigen alle politici om mee te doen met PolitiekenTwitter.nl, de politiek transparanter te maken en de kloof met de burger te dichten. Meedoen kan via onze email interview rubriek ´10 vragen aanà¢â‚¬¦‘˜. Kijk op http://politiekentwitter.nl/10-vragen-aan en doe met ons mee; het kost u slechts een 15-tal minuten van uw tijd en u staat een week in de schijnwerpers op onze site PolitiekenTwitter.nl. Indien u zelf Twitter gebruikt kunt u zich ook opgeven op:
http://politiekentwitter.nl/aanmeldformulier-politici.
Met BestuurlijkNieuws.nl en PolitiekenTwitter.nl is het nu erg eenvoudig à©n leuk om het nieuws van jouw gemeente, jouw provincie en lokale politici te volgen en hiermee op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in jouw omgeving à©n daarbuiten!

Dit persbericht kunt u downloaden in Microsoft Word 97-2003, Microsoft Word 2010 en in PDF formaat op http://BestuurlijkNieuws.nl/pers.