De nederlandse versie van Aboutmilan.com is nu online. Deze site wordt aangeboden door het About Italy netwerk, dat zich al jaren bezig houdt met het publiceren van niet-commerciële websites en online toeristengidsen. De non-profit website biedt allerlei nuttige informatie over Milaan; de hoofdstad van mode, design en kunst.

Aboutmilaan.com is voorzien van informatie over de vele winkelgelegenheden in Milaan (http://www.aboutmilan.com/Milaan/shoppen-in-milaan.html), het Milanese uitgaansleven, tips voor restaurants en andere plekken waar een 'aperitivo milanese' gegeten kan worden en ook staan de lokaties van de verschillende VVV-kantoren op de site vermeld.

Verder is de site voorzien van de nodige informatie over het openbaar vervoer en een altijd actuele weervoorspelling. Een speciale sectie is gecreëerd voor studenten die graag een periode in deze stad zouden willen studeren aan de universiteit, kunst academie of talenschool.

Op de pagina 'evenmenten in Milaan' is het mogelijk om meer informatie over de verschillende evenmenten en festiviteiten, die verspreid over het hele jaar plaats vinden, te verkrijgen. Bovendien worden er op de site ook nog vele suggesties en tips gegeven over de verschillende monumenten, kerken en museums die er te bezoeken zijn en welke excursies en tours in en rondom Milaan aanraders zijn (http://www.aboutmilan.com/Milaan/bezoekingen-gidstours.html).

Daarnaast kan ook de beschikbaarheid van verschillende hotels en hostels in Milaan, voor verschillende budgets, eenvoudig gecontroleerd worden, waarna deze uiteraard ook via de site geboekt kan worden.

Voor algemene informatie over bijvoorbeeld de geschiedenis, het traditionale eten & drinken, het internationale voetbalteam of de prijs en kwaliteit van het leven in Milaan kan de bezoeker terecht op de pagina‘˜s die speciaal aan deze thema's toegewijd zijn.

Meer informatie is te vinden op de website http://www.aboutmilan.com/Milaan