Almere 4 mei 2010 - De Molukse hiphop artiest uit Almere deed zaterdag 1 mei jl. mee aan de 2e voorronde van de ´Road to Parkpop‘˜. Met deze vijfde editie willen Parkpop en radiozender Funx nieuw urban talent een kans geven om een stap dichterbij hun droom te komen: een plekje op de Xstage tijdens Parkpop in Den Haag op zondag 27 juni 2010.

Het was een spannende avond vol explosieve en gevatte optredens van de verschillende rapformaties in poppodium De Supermarkt. Met optredens van Buju Mouse, Die Boys, Vlijmscherp LRC, HipRockers, ZiRe en Ricksen werd het dak eraf geblazen.
Rappers, artiesten en bands met elk hun eigen aanhang stonden recht tegen over elkaar. Ondanks de hevige concurrentie en hoog niveau aan muzikale klanken was de sfeer in poppodium De Supermarkt heel positief. Zij erkenden en gunden elkaar een plekje op de befaamde Xstage met het nodige respect.

Deze avond konden er slechts 2 acts mee naar de finale van de Road to Parkpop die plaatsvindt op vrijdag 11 juni 2010 op de Grote Markt in Den Haag. De Haagse rapformatie ZiRe hebben met hun rauwe beats, unieke stemgeluiden en uitstekende vibe de nummer 1 plek van de avond bemachtigd.
De ´runner up‘˜ ofwel de nummer 2 van de avond was de Almeerse rapper Ricksen. Met zijn verfrissende overkomen en persoonlijkheid was hij de enige rapper met een heus liveband. Ondersteund door zijn beatcreator Stibinho en de zanger Dtune wist Ricksen met superband ´Experience‘˜ een verfrissende en positieve show neer te zetten.

´Je kon zien dat Ricksen zichzelf blijft en ook als zichzelf optreedt. Ik voel hem wel. Hij heeft een positieve vibe tijdens de show‘˜, aldus de juryvoorzitter van de avond.

Het feestje begon pas echt toen Ricksen met zijn band het podium betrad. De muzikaliteit, de energie en dynamiek spatten van het podium af en sloegen over naar het publiek. Ricksen wist met zijn stijl, muziek en harmonieuze samenwerking met de band zijn stempel op de avond te drukken en bracht op deze manier het gehele publiek in ´party mode‘˜.

Op vrijdag 28 mei is Ricksen wederom te horen en te zien in club Panama te Amsterdam. Deze avond presenteert Ricksen zijn straattape ´Keep It Movin‘˜. Het voorprogramma act voor deze avond wordt gehouden door de nummer 1 van de 2e voorronde van de Road to Parkpop: ZiRe.