Op 15 juni 2006 wordt milan, na een zwangerschap van vijentwintig weken, veel te vroeg geboren. Vijf dagen later is hij in de armen van zijn mama en papa gestorven.

Miriam Ruis is de moeder van Milan. Om haar verdriet te verwerken, heeft zij diverse gedichten geschreven. Door te dichten, kon ze de chaos in haar geest een beetje ordenen. Het hielp haar om haar gevoelens te uiten en het hielp anderen om haar beter te begrijpen. Haar gedichten bieden een opening voor een gesprek en zijn een schreeuw om troost en begrip.Al deze prachtige gedichten geven samen een duidelijk beeld van de verschillende rouwfases waar zij doorheen gegaan is. Van ontkenning naar boosheid tot acceptatie. Dit maakt dat haar bundel zich onderscheidt van vele andere mooie gedichtenbundels. De gedichten komen recht uit het hart, waardoor ze een ander ook recht in het hart zullen raken.

Als je kind niet leven mag is natuurlijk opgedragen aan Milan, maar Miriam hoopt hiermee tevens lotgenoten te kunnen helpen in hun proces van rouw en verwerking, zoals het ook haar geholpen heeft. Herkenbaar voor hen die ook hun kindje na een onvoldragen zwangerschap moesten verliezen. Troostend om woorden te lezen die je zelf misschien niet altijd kunt vinden om je verdriet te uiten. Helpend om begrip van anderen te krijgen.Maar ook voor niet-lotgenoten is het een boek gevuld met emotionele en diepgaande gedichten.   Als je kind niet leven mag (ISBN 978-90-8539-755-7) is te koop via de reguliere boekhandel of via internet te verkrijgen (www.freemusketeers.nl) en kost € 14,95  Het is een gedichtenbundel van ca. 66 pagina’s met daarin 30 gedichten.

bron:Miriam Ruis