(Persbericht) Almere - 19 januari 2011 ErgoDirect International, leverancier van oplossingen voor gezonder, slimmer à©n efficiënter beeldschermwerk, maakt bekend dat zij duizenden ambtenaren bij verschillende ministeries, heeft toegerust met innovatieve hulpmiddelen ter ondersteuning van Het (gezonde) Nieuwe Werken.

Het Nieuwe Werken (HNW) of Werken Nieuwe Stijl is een nieuwe manier om werk te organiseren of werk in te delen met als doel productiever (en dus efficiënter) te zijn. Een officiële eenduidige definitie bestaat niet, maar bij het nieuwe werken gaat het vooral om een omslag in denken over werk. Ook binnen de overheid lopen veel HNW projecten als ´Ambtenaar voor de Toekomst‘˜, ´Organisatie Gebonden Huisvesting (OGH)‘˜, ´Proces Gebonden Huisvesting (PGH)‘˜.

ErgoDirect International helpt organisaties om HNW werkplekken dusdanig toe te rusten dat de medewerker daadwerkelijk gezonder, slimmer en efficiënter met de computer kan werken. Duizenden ambtenaren die binnen Het Nieuwe Werken zijn toegerust met een laptop, zijn door ErgoDirect International voorzien van een mobiele HNW-kit bestaande uit een superlichte, met de laptop geïntegreerde, laptophouder, een licht minitoetsenbord (eventueel met los numeriek deel), een ergonomische muis en een laptoptrolley, -rugzak of -tas.

Laptophouders worden steeds breder ingezet om laptopgebruikers comfortabel te kunnen laten werken. Een laptophouder biedt de gebruiker de mogelijkheid om het laptopscherm op een comfortabele hoogte te plaatsen. Samen met een muis en extern toetsenbord kan de laptop zo als het ware worden omgevormd tot een ´desktop‘˜. Veel laptopgebruikers ervaren het telkens opzetten van een losse laptophouder niet als vanzelfsprekend, waardoor na verloop van tijd de goede werkplek niet meer wordt opgezet en de (efficiency)winst weer gaat verloren.

De geïntegreerde FlexTop Integrated laptophouder, die als maatpak aan de laptop is bevestigd, neemt dit probleem weg. Door zijn zeer lage gewicht (