(Persbericht) Besseling heeft de Taxi Innovatie Prijs 2010 gewonnen. Deze werd vrijdag 19 november uitgereikt tijdens het jaarlijkse vakevenement Taxi Expo. De prijs is gewonnen voor het project ikreisgroen.nl à¢â‚¬Å“We zijn zeer verheugd dat we deze prijs in de wacht hebben gesleept. Als bedrijf zijn we continu bezig met innovatie. We proberen in alles voorop te lopen, het is mooi als je daarvoor wordt beloondà¢â‚¬ aldus Edwin Besseling. Juryvoorzitter Onno van Drunen overhandigde Edwin Besseling de prijs: à¢â‚¬Å“De TIP is voor elke zichzelf respecterende onderneming in de taxibranche een must om te laten zien hoe je onderscheidend vernieuwend kunt ondernemenà¢â‚¬ aldus Van Drunen.

´Ikreisgroen.nl‘˜ van Bestax gaat niet alleen om ´groen rijden‘˜, maar om een compleet en goed uitgewerkt marketingconcept, zoals ook blijkt uit het juryrapport: à¢â‚¬Å“Het bijzondere aan de winnaar van de Taxi Innovatie Prijs 2010 is niet alleen het vervoersaspect. Het gebruik van duurzame voertuigen op bio- en aardgas is niet zo bijzonder, want dat doen veel meer taxiondernemers in het land, maar de combinatie van meerdere deelnemers (conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug, gemeente Utrechtse Heuvelrug en taxibedrijf Besseling), de slimme marketingopzet, de communicatie en de uitvoering van de service en het materieel is dat wel. Over elk element is goed nagedacht. En met name de marketing-, communicatie- en boekingstool via een eigen website is uitgekiend, evenals de interne ritverwerking en toedeling.à¢â‚¬

De Biogas taxibussen zijn gestationeerd in Zeist. Daar wordt een shuttleservice onderhouden tussen de 9 grote conferentiecentra, verenigd in de stichting Groen Centraal, op de Utrechtse Heuvelrug en NS station Driebergen-Zeist. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een taxistandplaats ter beschikking gesteld op het station. à¢â‚¬Å“Dit betekent dat gasten van de conferentiecentra op een snelle, duurzame en comfortabele manier op de plaats van bestemming kunnen komen. Volledig co2 neutraal. Via de website www.ikreisgroen.nl kan men heel gemakkelijk een groene taxibus bestellen. Daardoor wordt het mogelijk om de Biogas taxibussen exclusief in te zetten voor groepen die duurzaam vervoerd willen worden. Uiteraard zijn we daarbij niet gebonden aan de omgeving Zeistà¢â‚¬ aldus Besseling.

Besseling Touringcars-Taxi-Koeriersdienst is dà© specialist op het gebied van goederen- en personenvervoer. Meer dan 180 taxi‘˜s, 50 touringcars en een kleine 100 koerierwagens verzorgen vervoer zoals de klant het wil. Besseling richt zich op Midden Nederland en de grenzen daar omheen. Het bedrijf bestaat sinds 1985 en heeft inmiddels meer dan 500 medewerkers in dienst. Bestax is een van de onderdelen van Besseling.