Amsterdam Village Company genomineerd voor Amsterdam Business Award
Horecabedrijf van Paul Hermanides strijd om titel met modelabel en archiveerder

Amsterdam, 28 april 2010 Horecabedrijf Amsterdam Village Company van Paul Hermanides is samen met Het modelabel Supertrash van Olcay Gulsen en bedrijfsarchiveerder Hulshoff B.V. van Gerry Hulshoff genomineerd voor de Amsterdam Business Award die op 20 mei wordt uitgereikt tijdens een groot ondernemersgala in het NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

De jury koos de drie bedrijven uit een tiental inzendingen. Juryvoorzitter Dr. Marius Rietdijk universitair docent strategie en gedragsverandering aan de economische faculteit van de VU zei trots te zijn op de drie genomineerde bedrijven: ´deze bedrijven getuigen van een goede strategische visie, zij hebben een gezonde business opgebouwd leidend naar een miljoenen omzet. Daarnaast vervullen ze een voortrekkersrol voor de economische gedrevenheid van de stad Amsterdam.‘˜

Andere criteria waar de jury op heeft beoordeeld zijn het business- en verdienmodel en de levensvatbaarheid voor de toekomst. Daarbij speelden naast durf, lef en innovatiekracht, maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid een belangrijke rol.

Deze week brengt de jury een bedrijfsbezoek aan de genomineerden en zal de finalist worden bepaald. De winnaar krijgt op 20 mei de award uitgereikt en een bedrag van 25.000 euro aan mediawaarde.

www.amsterdambusinessaward.nl

De Amsterdam Business Award is een initiatief van MeerBusiness Amsterdam, een zakenplatform dat vorig jaar werd opgericht om managers en ondernemers uit Amsterdam e.o. directer met elkaar in contact te laten komen. http://amsterdam.meerbusiness.nl.nl

Amsterdam Village Company:
Amsterdam Village Company (AVC) is een horeca bedrijf met meerdere aansprekende locaties in Amsterdam, waartoe ook Hotel Arena, Odeon, Mokum (Amsterdams Historisch Museum), Cafà© Cox, Stanislavski (Stadsschouwburg Amsterdam) en Restaurant Neva toe behoren. AVC ontwikkelt en exploiteert horecabedrijven met een maatschappelijk en culturele identiteit in Amsterdam. Hier staat ontmoeting, inspiratie en gastvrijheid voor de lokale, nationale en internationale gast centraal.

Over Hotel Arena:
Hotel Arena is dà© plek in Amsterdam waar ontmoeting en gastvrijheid centraal staat. Deze locatie biedt een bruisende combinatie van hotel (TOSTAY), restaurant (TODINE), cafà© (TODRINK), club (TONIGHT) en vergaderruimtes (TOMEET). Het hele complex is een spannende ontmoetingsplek van trends en tradities, jong en oud, toerist en Amsterdammer, particulier en zakelijk. Met haar bijzondere keuken, terrassen en een parkeerplaats is Hotel
Arena de ideale plek voor verschillende evenementen voor groepen van 8 tot 1200 personen.

Over Neva:
Neva is gevestigd in de Oostvleugel van het 17de- eeuwse monumentale gebouw Amstelhof en heeft haar naam te danken aan de rivier Neva in St.- Petersburg, waaraan het oorspronkelijke Russische Staatsmuseum de Hermitage gelegen is. Naast dit prachtige restaurant opent Hermitage Amsterdam ook haar deuren voor vergaderingen, borrels, besloten diners, lezingen, congressen, (gala)diners en recepties. Neva verhuurt vier eersteklas ruimtes, voorzien van alle gewenste voorzieningen en service. Zo beschikken alle zalen standaard over een centrale ontvangstruimte, garderobe, klimaatbeheersing en diverse audio visuele middelen.

Over Stanislavski:
Cafà©-restaurant Stanislavski is gevestigd in de Stadsschouwburg aan het Leidseplein in Amsterdam en heeft 17 februari 2009 zijn deuren geopend. In Stanislavski komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen. Iedereen met een passie voor cultuur, lekker eten, een goed glas wijn en een heerlijke cappuccino is welkom.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:
HarverPro Interactieve Communicatie & PR
Harriet Verhoeven
[email protected]
Tel. + 31 (0)348-560731

Amsterdam Village Company
Remco van der Wal
Director of Sales
Prinsengracht 754
1017 LD Amsterdam
Tel: +31 (0)20-8502474
Mobiel: +31 06-43358346
Fax: +31 (0)20-8502425
http://www.amsterdamvillagecompany.nl/brochure/