Vrijdag 16 oktober geven wethouder Chris de Wild Propitius van Stadsdeel Amsterdam-Noord en Joop Vogt, directeur Programma Grote Steden van Agis Zorgverzekeringen, het startsein voor de E-fit Scholencompetitie. Acht scholen uit Amsterdam-Noord strijden tegen elkaar in deze sportieve competitie met op het programma dansen op de dansmat, skiën op de Wii en fietsen op een virtueel fietsparcours. Agis organiseert de competitie omdat zij het belangrijk vindt dat kinderen bewegen en werken aan hun gezondheid. Dit sluit aan bij het sportbeleid van Amsterdam-Noord, in het bijzonder bij het programma Jump In. Dat is gericht op het terugdringen van overgewicht bij kinderen.

De E-fit competitie bestaat uit 4 onderdelen, waarmee leerlingen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar hun kracht, coà¶rdinatievermogen, snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen kunnen meten. Alle leerlingen kunnen na afloop van de eerste competitiedag hun eigen scores bekijken op Internet. Zo kunnen ze hun score vergelijken met klasgenoten en leeftijdsgenoten op de andere scholen. De beste 8 leerlingen per school gaan door naar de grote finale in december. Op een speciale hyves-pagina zijn de belevenissen van de kinderen te volgen.

E-fitness draagt bij aan het bevorderen van bewegen onder schooljeugd en het terugdringen van overgewicht. Chris de Wild Propitius en Joop Vogt over e-fitness: à¢â‚¬à…“We zijn werkelijk te vroeg geboren: wat is dit leuk! Gamen en sporten in à©à©n. Je moet nu echt een goed excuus hebben om niet meer te bewegen!
Onderzoek van TNO laat zien dat e-fitness kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar kan helpen om de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te halen. Het innovatieve bewegingsconcept is ook zeer geschikt voor kinderen met sociaal motorische problematiek, voor revalidatie, maar ook voor mensen met fysieke beperkingen.
De Agis E-fit Scholencompetitie wordt mede georganiseerd door Embedded Fitness.

Gezond Amsterdam
Agis Zorgverzekeringen, de gemeente Amsterdam en Stadsregio Amsterdam werken intensief samen om de gezondheid van de Amsterdammers te verbeteren. Ze ondertekenden daarvoor eind vorig jaar het convenant naar een ´Vitaal en gezond Amsterdam´. Belangrijk speerpunt in het convenant is de versterking van de eerstelijns gezondheidszorg in alle buurten en wijken. De Amsterdammer kan zo in zijn eigen omgeving rekenen op goed bereikbare, toegankelijke en laagdrempelige zorg. Verder zijn er specifieke zorgprogramma´s ontwikkeld waarbij de focus ligt op preventie, jeugd en ouderen.

Website: http://www.agisweb.nl