(Persbericht) Amsterdam De Amsterdamse Lafayette School was afgelopen zondag te zien op de regionale televisie. Directeur Aukje Koster legde uit wat de Lafayette School onderscheidt van gewone basisscholen.

De school werkt met een studiemethode ontwikkelt door Lafayette Ron Hubbard. Ook worden de klassen in kleinere groepen ingedeeld waardoor leerlingen veel persoonlijke aandacht krijgen. Iedereen is anders en elke student kan dan ook in zijn eigen tempo door de lesstof heengaan.

Afgelopen zondag was er op de tv te zien hoe kinderen moeite kunnen hebben met hun studie doordat ze bijvoorbeeld bepaalde woorden niet begrijpen of dat de gradiënt te steil is. Doordat de leraren getraind zijn in deze methode, kunnen ze snel zien waar het kind geholpen mee moet worden en kunnen dan direct ingrijpen.

De resultaten van de school zijn indrukwekkend. Zo was er een leerling halverwege groep 7 de school binnen gekomen met het leesniveau van een kind van groep 3-4. Bij het verlaten van de school was deze jongen helemaal op niveau gekomen wat lezen betreft, had VWO advies gehaald op zijn CITO toets en was ook toegelaten op een VWO school. Dit schooljaar is hij daar met goede moed aan begonnen.

De Lafayette School is gevestigd op de Derde Oosterparkstraat in Amsterdam. Meer informatie over de school kan gevonden worden op www.lafayette-school.nl