AMSTERDAM, 10-01-2009 -- Op 15 Januari brengt de jonge Amsterdamse Punkband "The Hangouts" hun debuutalbum "Reason's Falling Down" uit op het onafhankelijke POMP label. In het lokale jc- en punkcricuit is de groep allang geen onbekende en met hun album maken ze de sprong naar meer landelijke bekendheid. Diverse winkels verspreid over het land nemen de CD op in het assortiment.

The Hangouts, ook wel de Barlaeus Punx omdat ze in dezelfde groep zitten van de gelijknamige school, spelen al jaren samen. In het begin vooral voor de lol maar naarmate ze vaker repeteren en meer nummers schrijven wordt de groep hechter, treden ze vaker op en worden hun optredens strakker (nou ja, ook niet altijd...;-)

Met een gemiddelde leeftijd van 16-17 kom je nog niet op alle plekken waar je paar jaar oudere voorbeelden tot het meubilair behoren, toch doen The Hangouts bijna 40 optredens, o.a. in de Vrankrijk, de Baarmoeder, OCCII, Volta, de Trucker, de Valk - ook medeorganiseren ze onregelmatig feesten onder de naam Kapstock.

Bij een optreden op Reclaim the Streets in de zomer van 2008 worden The Hangouts gespot door een ouwe rot die de hoogtijdagen maar niet van zich af kan zetten en een label start om jong talent een stapje hogerop te helpen.

Na een paar maanden opnemen, bewerken en afmixen is het debuutalbum van The Hangouts een feit. Zanger/gitarist Bob, bassist De Smeerlap en drummer Nibo razen door hun nummers - voor het merendeel beladen anarcho herrie, hier en daar afgewisseld met verstand-op-nul bierpunk. De enige cover is "Kom van dat Dak af".

Door zelf te persen, geen gebruik te maken van distributie en rechtstreeks te leveren aan winkels als Concerto, Plato, Fort van Sjakoo en Independent Outlet ligt het album vanaf 15 Januari landelijk voor maximaal 9,95 in de betere rekken. Bij iTunes kost het album 5,95 en wie de CD illegaal kopieert mag op de website van het label de hoes gratis downloaden.

================
Noot voor redacties (niet voor publicatie):

à¢â‚¬à…“dit is een origineel persbericht

Type: CD Album - Tracks: 14 - Releasedatum: 15 Januari 2009
Label: POMP - Cat.Nr.: POMP 0901 - EAN: 079357346004

Website band: www.myspace.com/thangouts
Website label: www.pomp.me

Persfoto's: www.pomp.me/press

Contact: Jeroen, POMP Records, 285/1, 1073 CA

tel.: 020 6711292
mob.: 06 53371656
email label: [email protected]
email band: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular