Allochtone Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst (AMWAHT) is winnaar van de Agis Zorgverbeteraarsprijs 2009. Bezoekers van de Dag van de Mantelzorg in Utrecht verkozen het project uit vijf genomineerden. AMWAHT verzorgt samen met ROC‘˜s een opleiding voor allochtone mantelzorgers. Door deze opleiding hebben zij de kans om in aanmerkingen te komen voor een 0-urencontract bij een zorg- of welzijnsorganisatie in de wijk. Het project wint 25.000 euro.

De jury van de Zorgverbeteraarsprijs noemde het in haar nominatie ´sterk‘˜ dat het project voortkomt uit de doelgroep zelf. Juryvoorzitter Bert Huiskamp: ´Het project kan veel opleveren voor deze soms moeilijk bereikbare groep. Allochtone mantelzorgers zitten vaak in een isolement en komen nauwelijks nog aan hun persoonlijke ontwikkeling toe. Door dit initiatief kan de zorg beter gebruik maken van hun kennis en ervaring.‘˜ De initiatiefnemer Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie wil het prijzengeld onder meer besteden aan materialen om meer mantelzorgers te bereiken.

Genomineerden
De vier overige genomineerde projecten waren: ´Met Zorg de Zomer door‘˜ van Aveant - Gids ´Thuis Voelen‘˜ van Publicarea Het Odensehuis van Stichting Odensehuis en ShareCare zorgsite van ShareCare. Zij kregen elk 500 euro. De jury heeft deze projecten gekozen uit 62 aanmeldingen.

Agis Zorgverbeteraarsprijs
Agis zoekt steeds naar mogelijkheden om de zorg verder te verbeteren. De Agis Zorgverbeteraarsprijs wordt jaarlijks ingezet om goede ideeën te genereren voor betere zorg en gezondheid. In 2009 stond de prijs in het teken van de mantelzorg. De Dag van de Mantelzorg werd in Utrecht georganiseerd door de GG&GD Utrecht in samenwerking met Stichting Stade en Agis Zorgverzekeringen.

Website: http://www.agisweb.nl/

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular