(Persbericht) Anja Vondenhoff eerste Nederlandse winnares van de Europese Finale van het Concours voor Champagne Ambassadeurs

Reims, 17 oktober 2011 - Gisteravond kreeg Anja Vondenhoff de Grand Prix ´Meilleur Formateur en vin de Champagne 2011' uitgereikt tijdens het gala diner in Reims. Na een fantastische week in de Champagne won Anja het zevende Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs.

De tweede prijs, de Prix Spà©cial du Jury, ging naar de Engelsman Edwin Dublin en de derde prijs, de Prix Spà©cial du Comità© Champagne, ging naar de Duitse Lidwina Weh.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse het Concours voor Champagne Ambassadeurs wint. Eà©n keer eerder stond een Nederlandse op het podium: Noële Ruitenberg won in 2005 de Prix Spà©cial du Comità© Champagne.
De prijs bestaat naast het dragen van de titel uit een unieke trofee, een Champagnekoeler, een Jà©roboam Champagne en een geldbedrag van 800 euro in de vorm van Champagneflessen om te besteden aan een manifestatie of proeverij.

Het Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs is een jaarlijks terugkerende wedstrijd die gehouden wordt in de acht Europese landen waar het Comità© Champagne vertegenwoordigd is (België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en Zwitserland).
De deelnemers schreven zich tussen april en juli in voor de wedstrijd door middel van een dossier met meerkeuze- en open vragen. Per land werden de beste drie geselecteerd en deze streden om de titel ´Meilleur Formateur' tijdens de nationale finale. De winnaars van de acht landen stonden gisteren tegenover elkaar in de Europese Finale die gehouden werden bij het Comità© Champagne in Epernay.

Anja liep tijdens haar studie aan de hotelschool een keukenstage in de Bourgogne en had daar de mogelijkheid om druiven te plukken. Dat is ongetwijfeld het moment waar haar liefde voor wijn geboren werd. Anja zit inmiddels 18 jaar in het vak. Ze is docente aan de ROC in Apeldoorn en ze geeft in het Engels analytische proeflessen aan de Academie voor Gastronomie. Dat ze perfect Engels spreekt bewees ze ook tijdens de Europese Finale, haar hele presentatie gaf ze in vloeiend Engels.

Verder is Anja vinoloog aan de Wijn Academie en ze rondde de Diploma Course van WSET met succes af. Dat ook haar Duits heel goed is liet ze zien aan de Weinakademie à–sterreich zien waar ze in 2010 de titel Weinakademiker haalde. In haar vrije tijd begeleid ze graag wandelingen in wijngebieden en geeft ze proeverijen.

Frank Jacobs (Wine PEP Talk, wijnschrijver en docent aan de Wijn Academie) vertegenwoordigde Nederland in de Europese jury.
www.ambassadeurschampagne.com
www.champagne.nl