(Persbericht) Vrijwilligers van Geen drugs, wà©l leven hebben op maandag 25 oktober voorlichtingsboekjes uitgedeeld in het centrum van Amsterdam om mensen te informeren over de gevaren van drugs.

Ondanks het feit dat verdere legalisering van drugs de overheid zo‘˜n slordige 850 miljoen euro zou opleveren, zet Geen drugs, wà©l leven zich in voor een samenleving zonder drugs. à¢â‚¬Å“Ik heb teveel gezinnen kapot zien gaan aan à©à©n drugsgebruikend kind. De gevolgen en het gevaar voor de samenleving zijn niet te overschatten. Daarom vinden wij het zo belangrijk om de vraag naar drugs te verminderenà¢â‚¬, aldus de woordvoerster.

De campagne is voortgekomen uit een Amerikaanse organisatie: The Foundation for a Drug-Free World. De Nederlandse tak krijgt steeds meer vorm. Vorige week is de Nederlandstalige site www.geendrugs-welleven.nl online gegaan en inmiddels zijn er al meer dan 20.000 boekjes verspreid en tientallen lezingen gegeven. De campagne is opgestart door de Scientology Kerk en haar grondlegger L. Ron Hubbard die in de jaren zestig veel onderzoek naar de effecten van drugs heeft gedaan.