(EMEA Persberichten) Met de slogan op hun shirts à¢â‚¬Å“Geen drugs, wà©l levenà¢â‚¬ beginnen hardlopers maandag 2 augustus met hun marathon tegen drugs in het plaatsje Makkum, waar zij ook op vrijdag 13 augustus weer zullen eindigen. Ze zullen meer dan 300 kilometer afleggen en het hele Ijsselmeer rondrennen. Onderweg wordt er aan voorlichting gedaan en ook burgemeesters en wethouders zullen een bezoekje van de renners krijgen.

Comazuipen, drugsdoden en drugssmokkelaars; je leest het bijna iedere dag wel in de krant. En dat dit rampzalige gevolgen heeft, weten de ex-verslaafden die meerennen maar al te goed. Zij hebben het allemaal meegemaakt: coma, nachtenlang wakker blijven en stelen van je eigen familie. Tot zij in Narconon helemaal zijn afgekickt.

En dat is niet een ver van je bed verhaal. Uit cijfers van de GGD Fryslà¢n blijkt dat van elke Friese schoolklas 3 leerlingen ooit harddrugs gebruikt hebben tegen de tijd dat ze hun middelbare school verlaten. Met softdrugs is dit bijna de helft van een klas.

Genoeg reden dus voor een marathon die ook door Friesland heengaat vonden medewerkers van de Stichting Narconon, een afkickkliniek op basis van de methodes van de heer Hubbard en de campagne à¢â‚¬Å“Geen drugs, wà©l levenà¢â‚¬ van de anti-drugs afdeling van de Scientology Kerk.

à¢â‚¬Å“Het lijkt allemaal zo onschuldig in het begin, maar kijk is naar alle ellende die het uiteindelijk brengt,à¢â‚¬ zegt à©à©n van de ex-verslaafden.

De hardlopers zullen totaal 10 dagen rennen, en lopen op de laatste dag de hele Afsluitdijk over. Plaatsen die worden aangedaan tijdens de Marathon zijn onder andere Lemmer, Hoorn, Lelystad, Almere, Amsterdam, Medemblik en Urk.

Maandag staan Makkum, Gaast, Workum, Hindelopen en Stavoren op het programma. In Workum zullen ze om 13:00 ontvangen worden door wethouder Smit, waarna de renners weer verder zuidwaarts zullen trekken.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular