Telstar Trading BV, verantwoordelijk voor de belevering van de ANWB winkels, en daarmee één van Nederlands grootste leveranciers van outdoor kleding (waaronder het merk Human Nature) en tal van andere reisaccessoires, heeft TXT e-solutions gekozen voor efficiencyverbetering van haar supply chain.

TXT e-solutions, één van de wereldleiders op het gebied van Supply Chain Management, levert haar product TXTDEMAND (een onderdeel van TXTPERFORM) dat zal gaan bijdragen aan de verbetering van efficiency in Telstar’s supply chain. De onderneming zal gebruik gaan maken van de software ter ondersteuning van budgettering, forecasting, assortiments- en bevooradingsplanning, om daarmee haar groeidoelstellingen van 20 procent per jaar te kunnen ondersteunen.

Om de ca 250 winkels van de ANWB in Nederland en haar partners in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk adequaat te kunnen blijven beleveren, is een effectieve assortiments- en merchandiseplanning van cruciaal belang. TXTDEMAND zal bijdragen aan een significante verbetering van de verkoopplanning en forecasting tijdens het voorseizoen en verbetert de analyse- en stuurmogelijkheden, waardoor er een veel betere beheersing van de goederenstroom tot stand komt, die voorheen niet mogelijk was. Dit soort inzicht in de supply chain zal onmiddellijk effect hebben op de mogelijkheid salesbudgetten te realiseren. Maar het zal ook bijdragen aan het minimaliseren van afprijzing en afschrijvingen, en daarmee ook een positief effect hebben op de winstgevendheid van de onderneming.

Bovendien zal Telstar, door de management en planningsmogelijkheden van het pakket, nog beter in staat zijn de juiste goederen op het juiste moment op de juiste plaats te hebben, waardoor er een sterke verhoging van impulsaankopen onder autorijders en vakantiegangers verwacht wordt. Dit is een belangrijk onderdeel van de strategie van de onderneming. Terwijl efficiency en inzicht de belangrijkste doelstelling achter de invoering van TXTDEMAND zijn, zal het Telstar ook de mogelijkheid bieden beter in te spelen op de specifieke wensen van haar klanten.

Dit project gaat ons helpen om de onderneming naar een nieuw niveau te tillen, en geeft ons exact het juiste kader om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. De bij TXT e-solutions aanwezige  kennis van mode en retail, gecombineerd met de functionaliteiten van TXTDEMAND zullen ons op het spoor zetten van continue lange termijn groei en winstgevendheid”, aldus Joost van Renselaar, Sales & Operations Manager bij Telstar Trading BV

Over TXT e-solutions

TXT e-solutions (www.txtgroup.com/scm/nl/), is leider in Europa voor Strategic Enterprise Solutions en ontwikkelt desbetreffende software in eigen beheer, vooral voor Demand & Supply Chain Management en voor Content Management.

TXT, op de Italiaanse Beurs in de afdelingen TechStar en Allstars (TXTS en TXTMI) genoteerd, biedt werk aan ongeveer 500 professionals. Het hoofdkantoor van TXT bevindt zich in Milaan. Daarnaast beschikt TXT over kantoren in Genua, Turijn, Vicenza, Bari, Perugia, Rome, Parijs, Lyon, Barcelona, Chemnitz (Dresden), Halle (Leipzig), Londen, Haarlem en New York.

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Jort Meijer, Country Manager Benelux van TXT e-solutions, die telefonisch bereikbaar is via 023 551 75 31 of door Frank D.P.M. Lether van Presstige Public Relations, die via 033 245 00 70 is te bereiken.

 

Haarlem, 31 maart 2008