(Persbericht) AnyWi Technologies, specialist in draadloze communicatie, heeft voor Scylla een oplossing ontwikkeld die de Internet toegang op schepen verbetert en de gebruikskosten fors reduceert. Deze oplossing is gebaseerd op een eigen router die 3G, satellietcommunicatie en Wi-Fi integreert en op basis van beschikbaarheid en kwaliteit automatisch de beste verbinding levert. Verder virtualiseert de AnyWi-router elke verbinding om dataverlies te voorkomen. Een andere innovatie is de SIM-switcher, die in elk land een lokaal 3G-abonnement gebruikt om onnodig hoge roamingkosten te voorkomen.

Betere kwaliteit tegen lagere kosten
Scylla is een Zwitserse rederij die luxe schepen voor riviercruises exploiteert. "De gasten die op onze schepen verblijven, willen tegenwoordig tijdens hun reis met een notebook of tabletcomputer gebruik kunnen maken van Internet", vertelt ICT-specialist Tom Panjer. "Dat lijkt eenvoudig, maar is in de diepe bergdalen van de Donau, Moezel en Rijn moeilijk te realiseren. Voor satellietcommunicatie is namelijk direct zicht nodig, wat in de valleien en onder bruggen vaak niet het geval is. Verder bieden 3G-netwerken in zo'n omgeving veel slechtere dekking dan in stedelijke gebieden. De oplossing van AnyWi verbetert zowel de beschikbaarheid als kwaliteit van onze Internet-verbinding aan boord en verlaagt tevens de datacommunicatiekosten tijdens cruises fors".

Slimme integratie van communicatietechnieken
AnyWi is volledig gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor niet standaard behoeften aan draadloze communicatie. "Voor Scylla hebben wij de gangbare technieken, zoals 3G, satellietcommunicatie en Wi-Fi, geïntegreerd in een router die automatisch de Internet-verbinding in relatie tot bijbehorende kosten optimaliseert", vertelt directeur Henk Uittenbogaard. "De AnyWi SigQ-router kan op basis van GPS-data bijvoorbeeld ook zelf bepalen of een satellietverbinding tijdelijk onbereikbaar wordt en zonder dataverlies voor de gasten tijdig overschakelen naar een ander draadloos netwerk. Verder voorkomt de router dat onze klanten door het overschrijden van datalimieten onnodig hoge kosten moeten betalen, door het overschakelen naar een ander netwerk of SIM-kaart".

Over Scylla
Scylla AG is een Zwitsers familiebedrijf dat sinds 1974 luxe schepen voor riviercruises laat bouwen en in samenwerking met touroperators exploiteert. De vloot van het bedrijf bestaat inmiddels uit 17 schepen die op de Europese rivieren varen en plaats bieden aan 85 tot 220 gasten. Het hoofdkantoor van Scylla is gevestigd in Basel.

Over AnyWi Technologies
AnyWi Technologies uit Leiden is een specialist in het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor niet standaard draadloze communicatietoepassingen. De medewerkers van het bedrijf hebben zowel diepgaande kennis als jarenlange praktijkervaring met het bedenken, ontwerpen, ontwikkelen en turn-key opleveren van complete oplossingen.