(Persbericht) Console Stop!
Wij zijn 6 studenten aan de Hogeschool Utrecht en volgen de opleiding Small Business & Retail Management. In deze opleiding staat ondernemen centraal, en hoe leer je dat beter door zelf te ondernemen? Wij werden aan het begin van het studiejaar met 10 willekeurige studenten in een kantoor gezet met de opdracht een volwaardige onderneming op te richten. We kregen de kans om door middel van brainstormen een innovatief product bedenken. Na lange brainstormsessies kwam 1 van de studenten met het idee om een product tegen gameverslaving te ontwikkelen. Uiteindelijk hebben we met z‘˜n allen besloten om dit product te realiseren en nader onderzoek te verrichten naar de vraag voor dit product. Uiteindelijke resultaat: Console Stop!

Wie zijn de bedenkers achter Console Stop?
Wij opereren met de bedrijfsnaam Apart sc. waarbij sc. voor studentcompany staat.
Functie: Naam:
Algemeen directeur Rik Stapelbroek
Afdeling Personeelszaken Joran van der Weide
Afdeling Financiën Sven Slingerland
Afdeling Inkoop/Verkoop Koen d‘˜Aulnis
Afdeling Promotie Daniël van Doorn
Afdeling Marketing/Verkoop Ferdi Pas

Heden ten dage zijn wij nog met 6 gemotiveerde studenten over in het bedrijf Apart sc. 3 studenten zijn gestopt met de opleiding en er heeft 1 ontslag plaatsgevonden.

Het product

De Console Stop bestaat uit een tijdschakelaar met daaromheen een transparante kunststoffen behuizing. De onderkant is open zodat de tijdschakelaar eenvoudig eruit gehaald kan worden om aanpassingen in het ingestelde programma toe te brengen. Tevens zit er een palletje bij de Console Stop met een hangslotje. Het palletje kan door de onderkant geschoven worden zodat de tijdschakelaar er niet meer uitgehaald kan worden door het kind, hiervoor dient wel het bijgeleverde hangslotje aan het palletje te worden bevestigd. De tijdschakelaar kunt u op 22 verschillende programma‘˜s instellen zodat u bijvoorbeeld voor iedere dag een geschikt programma kunt instellen. Hierdoor krijgt u de controle over de tijd dat uw kind aan het gamen is. Tevens kan een kind hierdoor de combinatie van huiswerk/sport goed doseren met het spelen op een gameconsole. Er zijn talloze voorbeelden van kinderen die, voornamelijk op de middelbare school, een jaar over moeten doen vanwege een huiswerkachterstand of tegenvallende resultaten. Dit komt doordat een kind zo in een spel kan opgaan waardoor het huiswerk in eerste instantie verschuift en vervolgens wordt geschrapt om nog een uurtje langer te kunnen spelen. Kinderen kunnen dus vertraging oplopen met hun studie door overmatig gamen. Met de komst van de Console Stop behoren dit soort situaties tot het verleden. De Console Stop helpt zowel ouders als kinderen met het juist combineren van gamen en zaken die er werkelijk toedoen zoals bijvoorbeeld school.
Ten slotte leveren wij 3 zilverkleurige stickers bij de Console Stop die u kunt plakken tussen de stroomkabel en de adapter van de gameconsole om te voorkomen dat creatieve kinderen stroomkabels gaan verwisselen. Zodra de sticker los is gehaald zal de sticker sporen achterlaten op de stroomkabel zodat u weet of uw kind de Console Stop heeft geprobeerd te ontlopen.
Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken op www.consolestop.nl , via de website kunt u tevens de Console Stop bestellen voor slechts €39,95 inclusief verzendkosten!