(Persbericht)

Nieuwe functie biedt inzicht in social media op bedrijfsnetwerk

Den Haag, 28 oktober, 2010 Web 2.0-applicaties zoals Facebook, Twitter en LinkedIn zorgen voor nieuwe uitdagingen op het gebied van beveiliging. Toch accepteren steeds meer ondernemingen die toepassingen als zinvolle informatiebronnen binnen de gangbare bedrijfsprocessen. WatchGuard introduceert Application Control die recht doet aan de beveiligingseisen in de zakelijke omgeving en gelijktijdig werknemers op verantwoorde wijze nieuwe internetfaciliteiten laat benutten.

Met Watchguard Application Control krijgen organisaties verregaande controle over honderden Web 2.0-applicaties. Ook kunnen ze ongeoorloofd privà©-gebruik van deze applicaties door werknemers direct vanuit de firewall aan banden leggen.

WatchGuard Application Control maakt gebruik van meer dan 2.300 unieke applicatie-signatures daardoor herkent de firewall meer dan 1.500 verschillende applicaties. Hierdoor zijn organisaties in staat om hun ICT en security af te stemmen op de business. Zij kunnen hun productiviteit verhogen. Bovendien krijgen systeembeheerders meer zichtbaarheid in en controle over de applicaties die zich op hun netwerk bevinden.

Beheerders kunnen met WatchGuard Application Control kiezen uit een lijst van applicaties, ingedeeld in dertien verschillende categorieën. Zo kunnen bijvoorbeeld populaire Instant Messaging-applicaties zoals Live Messenger en Google Talk worden beheerd vanuit de Instant Messaging-categorie. Andere voorbeelden van categorieën zijn Mail (waaronder Hotmail en Gmail vallen), Social Media (Facebook, MySpace, Hyves), Peer-to-Peer (bijvoorbeeld Bittorrent en Gnutella), Remote Access Terminals (zoals TeamViewer en GoToMyPC), Databases (MS SQL), File Transfer (Megaupload), VoIP (Skype), Streaming Media (YouTube, Hulu), Network Management (MS Update) en Tunnel Applications waarmee firewalls worden omzeild (Ultrasurf, Avoidr).

´Door de explosie aan nieuwe applicaties binnen bedrijfsnetwerken staan systeem- en netwerkbeheerders voor een lastige taak‘˜, zegt Marco Weeber, Sales Director Benelux van WatchGuard Technologies in Nederland. ´Zij moeten de systemen beschermen, en tegelijkertijd voor efficiënte en schaalbare werkomgevingen zorgen. Veel organisaties willen bijvoorbeeld dat een deel van hun mensen toegang heeft tot Facebook, maar willen niet iedereen deze toegang verlenen. Met WatchGuard Application Control krijgen bedrijven grip op het verlagen van de risico's tot op het niveau van individuele werknemers en de vele applicaties die zij op het netwerk introduceren.‘˜

´Doordat wij nu kunnen controleren welke applicaties over ons netwerk passeren, hebben wij een enorm voordeel‘˜, zegt Jason Omens, IT-manager van BuzzBee Marketing. ´Met WatchGuard Application Control kunnen werknemers van BuzzBee op een productieve wijze gebruik maken van de nieuwste Web 2.0-apps - zonder dat ons netwerk het risico loopt op aanvallen of malware.‘˜

De nieuwe Application Control-oplossing maakt deel uit van een breder pakket verbeteringen aan het WatchGuard XTM-besturingssysteem. De nieuwe versie, XTM 11.4, brengt naast Application Control meerdere verbeteringen op het gebied van security, prestaties en gebruiksgemak voor de XTM-appliances. De nieuwe IPS/IDS-engine zorgt voor een betere bescherming tegen hackers en andere indringers. Het nieuwe authentificatiesysteem maakt het voor netwerkbeheerders eenvoudiger om security-policies aan te maken, te controleren en te monitoren. De policies kunnen bovendien worden ingedeeld naar gebruikers en groepen, in plaats van naar IP-subnets, hosts, host range of netwerkzones.

Andere nieuwe functionaliteiten zijn de configuratie-geschiedenis en ´roll-back‘˜. Dit maakt het instellen van multiboxomgevingen met meerdere configuraties eenvoudiger. Dankzij het e-mailnotificatie- en rapportagesysteem en loggingmogelijkheden wordt het beheer makkelijker.

Ook draadlozen omgevingen moeten aan steeds meer richtlijnen voldoen omtrent beveiliging via de werelwijde PCI DSS-standaard. XTM 11.4 maakt het eenvoudiger en goedkoper om aan de standaard te voldoen. De WatchGuard XTM2 Series draadloze appliances krijgen met de update bijvoorbeeld nieuwe functies voor 802.1X-authenticatie. De XTM2 zal EAP, EAP-TLS, EAP-TTLS en PEAP ondersteunen om zo tot de vereiste flexibiliteit te komen, net als WPA Enterprise, WPA2 Enterprise en WPA/WPA2 Enterprise. Verder kan de XTM 2 Serie verdachte draadloze toegangspunten dedecteren, iets dat door PCI DSS wordt vereist. Normaal moet hier aparte hardware voor worden aangeschaft, maar dat is met de XTM 2 Serie niet meer nodig.

WatchGuard XTM 11.4 is gratis voor WatchGuard appliances met een geldig LiveSecurity-contract en een ondersteunend hardware platform. Application Control is alleen geschikt voor de nieuwe WatchGuard XTM hardware. Meer informatie over WatchGuard Application Control en XTM 11.4 is te vinden op www.watchguard.com.

Over WatchGuard Technologies

WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ´Extensible Content Security‘˜ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.com/.

Contactgegevens

Maria Pinto

Marketing Manager EMEA

WatchGuard Technologies

+31 (0)70-711 20 87

[email protected]

Fred Franssen

+31 (0)6-53 17 54 21

[email protected]