Ruim 4.000 bezoekers en geïnteresseerden van De Nationale Carrià¨rebeurs hebben een cultuurtest ingevuld op de website Mijntopwerkgevers.nl. Arcadis is het meest vertoond en heeft daarmee de eerste plek veroverd.

Een groot aantal organisaties dat op 12 en 13 maart aanwezig was op De Nationale Carrià¨rebeurs, heeft een cultuurtest speciaal voor werkgevers ingevuld, deze test is ontwikkeld door Kiesjewerkgever.nl. Het profiel dat hier uitkomt werd gekoppeld aan de testresultaten van de bezoekers. à¢â‚¬Å“Studenten en young professionals weten vaak niet direct welke werkgevers passen bij hun profiel en voorkeuren. Door de inzet van onze cultuurtest zijn we in staat gebleken om de bezoekers van de beurs vooraf te informeren over welke werkgevers het best bij hem/haar passen. Voor de werkgevers betekende dit uiteindelijk betere, maar ook goed geïnformeerde kandidaten aan hun standà¢â‚¬, aldus Bram van der Graaf (initiatiefnemer).

In de persoonlijke top 9 van de bezoekers is Arcadis het meest vertoond gevolgd door Capgemini en DSM. De top 5 werd verder gecomplementeerd met Coca-Cola Enterprises en Stork. De bezoekers van Mijntopwerkgevers.nl hadden vooral een economisch of technische achtergrond.

Naast de persoonlijke werkgevers top 9 van Mijntopwerkgevers.nl kunnen de bezoekers op Kiesjewerkgever.nl op zoek gaan naar de meest geschikte vacature. Dit gaat met behulp van een persoonlijkheids- en competentietest. Na deze testen krijgt men een ranglijst van de meest geschikte vacatures waar men direct op kan solliciteren. à¢â‚¬Å“De werkgevers hebben voor de openstaande vacatures een helder functieprofiel ingevuld. Hierin wordt beschreven wie men zoekt qua persoonlijkheid en competenties. Met behulp van het Test & Match systeem wordt de zoektocht naar de ideale vacature een stuk makkelijker. Voor de werkgever genereert het Test & Match systeem een ranglijst van meest geschikte kandidaten voor de openstaande vacature. Dit scheelt veel tijd en geld. Ons doel met dit systeem is om op grote schaal meer informatie op voorhand ter beschikking te stellen aan de werkgevers en werkzoekenden. Uiteindelijk kan op deze wijze de arbeidsmarkt een stuk transparanter worden gemaakt.à¢â‚¬, aldus Bram van der Graaf.

Mijntopwerkgevers.nl is een initiatief van De Nationale Carrià¨rebeurs en Kiesjewerkgever.nl.