Hoofddorp, 1 juni 2009 Asentus Europe B.V. heeft in antwoord op het moeilijke economische klimaat een uniek Virtual Event Platform (AVP) ontwikkeld. AVP is een krachtig webplatform dat virtuele evenementen kan hosten tegen een fractie van de kosten.

AVP speelt in op de veranderende manier waarop wereldwijd zaken wordt gedaan. Het platform is ontworpen als een innoverende manier om evenementen mogelijk te maken en bij te wonen. Onlangs gebruikte Asentus het platform om de Microsoft Certified Trainer (MCT) Virtual Summit 2009 te leveren, managen en hosten.

"Onze eerste Virtual MCT Summit uitvoeren met Asentus was een fantastische ervaring," aldus Bill Chapman, Worldwide MCT Readiness Manager. "Door het gemak waarmee een wereldomvattend evenement van deze omvang tot stand gebracht kan worden, is Asentus een zeer belangrijke aanwinst voor Team MCT."

Het Asentus Virtual Events Platform is volledig brandable en flexibel qua navigatie, en bevat een breed scala aan functies. Daarmee kan de klant een boeiend evenement creëren, terwijl het onlinevoordeel behouden blijft. Mede dankzij het Virtual Backpack, de maatwerk-Sponsor Booths en de meertrapsplannen is AVP het toonaangevende platform in de branche en een vanzelfsprekende keuze voor de virtuele-evenementenmanager.

Tjeerd Veninga, MCT Community Lead, Microsoft Learning: "Asentus is een leverancier van wie we geen hoofdpijn krijgen en die ons elk jaar kwaliteitsevenementen levert." Hij noemt AVP "de betrouwbare motor van het evenement, die onvermoeibaar door blijft dieselen".

Virtual Events kan op korte termijn worden georganiseerd, terwijl alle beschikbare evenementopties geoptimaliseerd blijven. AVP beschikt over een onbeperkt aantal gelogde chatrooms, die een "koffiebarachtige sfeer uitstralen". Scheduled Expert Chats vinden plaats in gemodereerde gespreksforums en met deskundige sprekers en presentatoren.
Een ander kenmerk dat beslist de aandacht van klanten zal krijgen, is het realtime Live Sessions, dat wordt gepland op basis van een individuele agenda.

AVP is gebaseerd op ASP.NET, Silverlight- en AJAX-technologie en beschikt over een gebruikersvriendelijke navigatie. Het platform kan fullscreen-video's van hoge kwaliteit presenteren en/of embedded streaming Silverlight-video's.

HITS naar AVP van de MCT Virtual Summit 2009 zijn indrukwekkend: 56 Live Sessions die liepen op 18 en 19 juni met in totaal 4.529 deelnemers. De OnDemand Sessions (opnames van de EMEA MCT Summit 2009 in Praag) werden in totaal 2.712 keer gedownload, terwijl aan 51 Expert Chats in totaal 471 deelnemers meededen.

Over Asentus

Asentus is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van evenementen, training en marketing. Onze dienstverlening is bedoeld om uw operationele efficiency, verkoopeffectiviteit en time-to-market te verbeteren. Wat uw doel ook is, Asentus zorgt dat u er komt.

Asentus wil een transparante organisatie zijn, waar de klant voorop staat. Onze missie is om succes te creëren door het onze klanten mogelijk te maken hun potentieel te overtreffen.

Onze visie is om bedrijfstakbepalende oplossingen te creëren die de uitwisseling van ideeën, informatie en menselijke ervaringen mogelijk maken, ongeacht beperkingen qua geografie, technologie of markt.

Contactgegevens

Het AVP-platform werd door Asentus ontwikkeld ter ondersteuning van haar Virtual Management Service. Het biedt onze klanten een ultramoderne, economische en effectieve kanaalmarketingoplossing voor de hedendaagse businessomgeving. Neem voor meer informatie contact op met: Khatija Govani, Managing Director, EMEA. Tel. +31 (0)23 5656 511 E-mail [email protected]

Website: http://www.asentus.net