(Persbericht) AST heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in winterbanden en weet dat de ene winterband de andere niet is. Onze adviseurs geven graag advies zodat u veilig op weg kan voor de juiste prijs.
Ook bestaat bij AST de mogelijkheid tot opslag van winterbanden, bij opslag doet AST een gratis controle van de banden

Het nut van winterbanden wordt door diverse onderzoeken bevestigd en hieruit blijkt dat 25 tot 35% van alle aanrijdingen een gevolg is van de weersomstandigheden.

In de winter is de weg altijd minder betrouwbaar dan bij warm weer. De grip van een autoband is dan minder dan in de zomer. Door de specifieke vorm van de winterband (er zitten meer lamellen in) wordt water onder de band beter afgevoerd en heeft de band een betere grip. Verder past een speciaal rubbermengsel (met silica) zich beter aan bij koude temperaturen en zorgt daardoor voor betere prestaties:
à¢â‚¬¢ meer trekkracht in sneeuw
à¢â‚¬¢ kortere remweg (wanneer een auto met winterbanden stilstaat na een noodstop bij 50 km/u heeft dezelfde auto met zomerbanden nog een snelheid van 36 km/u)
à¢â‚¬¢ beter bochtengedrag
In Duitsland wordt al langer het nut van winterbanden ingezien en binnenkort worden de boetes verdubbeld wanneer je bij sneeuw met zomerbanden rijdt.

AST levert diverse A merken winterbanden zowel los als complete sets. Een complete set incl. lichtmetalen velgen is verkrijgbaar vanaf €499,- incl BTW en montage

Over AST
AST(Auto Shop Totaal) is een winkel totaal concept voor professionele autoshops, met 8 vestigingen in Nederland. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd op het gebied van car hifi, navigatie, accessoires, velgen en telecom. Voor een ruim assortiment en een goed advies kan zowel de zakelijke klant als de consument bij hen terecht. Naast een winkel met hoogwaardige producten beschikken de AST vestigingen over een werkplaats en goed getraind personeel dat op de hoogte is van de laatste mogelijkheden op het gebied van auto elektronica en accessoires. Deze medewerkers worden voortdurend bijgeschoold door de leveranciers van de gerenommeerde merken die de AST vestigingen voeren. Op dit moment heeft AST vestigingen in Borne, Dedemsvaart, Dronten, Emmen,Hardenberg, Nijverdal, Veenendaal en Vriezenveen.
Informatie:
AST Groep
Contact persoon: Herwin Esselbrugge
Nieuwe Daarlerveenseweg 11
7671 SK Vriezenveen
Telefoon:0546 548020
Email: [email protected]
Internet: www.ast-groep.nl