Al een aantal jaren wordt er naast de Drentse fiets4daagse ook een ATB versie gereden. Ook dit jaar is dit het geval en wel op 13 t/m 16 juli. Werd de fiets4daagse in het verleden nog wel als de ´grijze golf‘˜ aangeduid, dan is dat inmiddels achterhaald. Er zijn veel variaties in de verschillende trajecten aangebracht, zodat er voor iedereen wel wat bij is. De ATB4daagse is echter het summum voor de ´diehards‘˜. In dit geval doorzetters met een uitstekende conditie en de fiets helemaal in hun macht hebben, waarvoor geen opgaaf te veel en al eens eerder zo‘˜n uitdaging hebben volbracht.

Expert Jan Kwint uit Hoogersmilde heeft, in overleg met Staatsbosbeheer, een moeilijk parcours uitgezet. Bijna tachtig procent gaat via onverharde wegen, met zo hier en daar venijnige ´hobbels‘˜. Een lust voor de ´echte‘˜ ATB‘˜ers, die dit niet vaak tegenkomt. De verharde fietspaden, die zo hier en daar langs de ATB route liggen, worden gebruikt door andere fietsers en zijn niet voor de ATB‘˜ers. Er zijn namelijk nog vele duizenden andere 4Daagse-fietsers actief en de wegen kruizen elkaar wel eens.

Vanaf kampeercentrum De Reeënwissel starten de ATB rijders alle vier de dagen om een route met een lengte van ca. 25 of 50 km per dag te rijden. Alle faciliteiten zijn aanwezig voor de deelnemers om zich na een inspannende tocht kunnen verfrissen. De douche en toilet ruimtes, staan geheel tot de beschikking van de vermoeide fietsers. Trouwens iedere morgen worden de deelnemers ´uitgeblazen‘˜ door een doedelzak speler. Aan het eind van de dag zijn er nog activiteiten, waarbij ook de supportersscharen zich best zullen vermaken. Opgave is nog steeds mogelijk. Je kunt ook inschrijven voor een enkele dag.

De start op Camping de Reeënwissel, Bosweg 23, 9423 TA , Hoogersmilde tel. 0592 459356, tussen 08.30 en 09.15 uur, de sluitingstijd is om 14.00 uur. De controleplaatsen zijn elke dag met een duidelijk bord aangegeven en bemand vanaf 09.00 tot 12.00 uur.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular