Parijs, Frankrijk Mei 2010 Atempo, all-round dienstverlener van cross-platform dataveiligheid en archiveringsoplossingen kondigde vandaag aan een langdurige partnerovereenkomst te sluiten met Storage Architects, toonaangevend system integrator, voor het leveren van Atempo Digital Archive (ADA) voor data intensieve omgevingen in de media en entertainment industrie. Deze partnerovereenkomst versterkt Atempo‘˜s betrokkenheid en biedt de klanten van Storage Architects het voordeel van Atempo‘˜s digitale content software-oplossingen, ontworpen om het data-managementproces en data-integratie binnen de huidige projectworkflow te vereenvoudigen.

Storage Architects is al jaren dà© toonaangevende ICT specialist op het gebied van storage- en software oplossingen voor de gehele media en entertainment industrie. Met het breedste aanbod in de industrie ontwerpt, implementeert, integreert en onderhoud het maatwerk oplossingen op het gebied van o.a. HD storage, SAN, NAS, (Video) Archivering en Cross Media Publishing. Storage Architects verleent haar diensten aan een brede groep van organisaties, inclusief filmstudio‘˜s, omroepen en postproductie-organisaties. Atempo Digital Archive is geoptimaliseerd voor deze typen cross-platform en data intensieve omgevingen, waar het behoud van digital assets cruciaal is. Storage Architects zal de Atempo oplossing presenteren tijdens de AVManifestatie op 19 en 20 mei aanstaande te Hilversum.

"Video archivering is een actueel thema op de agenda van onze opdrachtgevers,à¢â‚¬ vertelt Edwin Middeljans, CEO Storage Architects. à¢â‚¬Å“De ADA oplossing van Atempo is op media-omgevingen afgestemd en heeft veel functionaliteit. Zo is er een mooie integratie gerealiseerd met Final Cut Server van Apple voor automatisering van de workflow en archivering van jobs en assets. Met onze aanpak en ons à¢â‚¬Å“best of breedà¢â‚¬ portfolio zijn we nu nog beter in staat om tot de beste oplossing voor onze opdrachtgevers te komen. Van groot naar klein. Voor Apple, Windows, Linux en Unix omgevingen, geautomatiseerd tot handmatig.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Onze partnerovereenkomst met Storage Architects is een uiting van Atempo‘˜s betrokkenheid om de media en entertainment industrie te kunnen voorzien van oplossingen, speciaal ontworpen om aan de specifieke behoeften en wensen te kunnen voldoenà¢â‚¬, zegt Fabrice de Salaberry, vice president sales, EMEA & General Manager voor Atempo S.A.S bij Atempo. à¢â‚¬Å“Media en entertainment organisaties vertegenwoordigen ´s werelds meest data-intensieve omgevingen. Mede door onze heldere kijk op de unieke data-management behoeftes en de ontwikkeling van workflows, staat Atempo hoog aangeschreven als het gaat om het bevorderen van groei in deze omgeving.à¢â‚¬

Over Atempo Digital Archive (ADA)
ADA gaat beduidend verder dan het behoud en hierarchal storage management (HSM) om een specifieke actieve rol te spelen in de dagelijkse workflow. Vandaag de dag is à©à©n van de vereisten van vele organisaties, hun creatieve data te behouden in de verschillende stadia van hun levenscyclus. Onbewerkte data, ge-edite files en afgeronde projecten moeten worden opgeslagen, zodat, (w)elke versie dan ook, deze gebruikt kunnen worden voor projecten in de toekomst.

ADA heeft een belangrijke integratie met FCS. De transparantie voor eindgebruikers maakt het mogelijk dat er tijdens het creëren van content op een eenvoudige manier en in verschillende stappen gearchiveerd kan worden. Bovendien kan deze content te allen tijde in of uit het archief worden gehaald, waar en wanneer nodig. Deze integratie maakt het voor gebruikers mogelijk om fixed-content media assets, opgeslagen in de Final Cut Server, op te slaan op een breed aantal storage devices door simpelweg gebruik te maken van de reeds bestaande Final Cut Server interface.

Over Storage Architects
Storage Architects is de toonaangevende ICT specialist van Storage (o.a. SAN, NAS, Networking, Backup & Recovery, (Video)Archivering, Virtualisatie en Business Continuïty voor de media & entertainment industrie, voor uitgevers, merkeigenaren, prepublishers, reclamebureaus, omroeporganisaties en Handel & Industrie. Met het breedste aanbod in de industrie ontwerpt, implementeert, integreert en onderhoud Storage Architects maatwerk oplossingen die leiden tot duurzame resultaten. Resultaten in de vorm van kostenbesparingen, nieuwe inkomstenbronnen, een hogere klanttevredenheid en omzetverhoging. Tot haar opdrachtgevers behoren de meest succesvolle en meest geavanceerde media- en informatie-intensieve bedrijven van Nederland en Duitsland in gedrukte media, TV. Radio en Internet.

Over Atempo
Atempo maakt het voor organisaties mogelijk om digitale informatie op een eenvoudige en effectieve manier te bewaren en te beschermen, ongeacht de infrastructuur of het platform, gedurende langere periodes. Atempo‘˜s uitvoerige archiveringsoplossingen levert policy gebaseerd en workflow gedreven beheer van rich media files, e-mail en andere hoogwaardige digital assets. Dit zorgt voor een maximale efficientie en prestatie van storage systemen. Bovendien reduceert het op lange termijn storage kosten. Atempo‘˜s volledig te integreren software portfolio bevat eveneens backup en recovery van heterogene servers, werkstations en laptops door de gehele onderneming- van datacenter tot remote offices. Atempo bedient duizenden klanten over de gehele wereld door middel van een sales- en support netwerk van meer dan 200 resellers en partners. Voor meer informatie over Atempo: www.atempo.com.

Atempo, het Atempo logo en Atempo Digital Archive zijn geregistreerde merken van Atempo, Inc.