(Persbericht) Maarssen - Hoewel geboren en getogen in Maarssen, kan schrijfster Bianca van Strien zich inmiddels net zo goed in het Duits als in het Nederlands redden. Ze schrijft korte liefdesverhalen voor Duitse tijdschriften en vanaf nu ligt haar vierde Nederlandse liefdesroman in de winkel: Muziek voor Eva.

Het is al weer een tijdje geleden dat Van Strien naar het Duitse platteland verhuisde om daar samen met haar man een fysiotherapiepraktijk te runnen. Behalve met de administratie houdt ze zich daar bezig met Bachbloesemconsultaties. Dit houdt dat ze aan de hand van gesprekken met cliënten bepaalde bloesems, opgelost in bronwater, voorschrijft tegen hun klachten.
´Doordat ik mijn tijd vrij kan indelen, blijven er genoeg momenten over waarin ik kan schrijven. In tegenstelling tot het hoofdpersonage uit Muziek voor Eva ben ik absoluut geen workaholic. Eva Ros vindt maar à©à©n ding belangrijk: haar werk als event manager. Ze heeft geen tijd voor een privà©leven en mist het ook eigenlijk helemaal niet, tot ze de wat oudere Johan leert kennen.
Dat ken ik dus absoluut niet. Ik laat me heel snel door andere bezigheden afleiden. Wel is het zo, dat wanneer ik ergens erg enthousiast over ben, ik me daar dan min of meer dag en nacht mee bezig houd. Bij het schrijven komt het regelmatig voor dat ik ineens midden in het verhaal zit en er niet meer mee kan ophouden. Dat maakt me echter niet tot een workaholic, want als ik niet meer verder kom, kan het zijn dat ik het verhaal van het à©à©n op het andere moment gewoon ´vergeet‘˜.

Impulsief en muzikaal

Discipline is - volgens eigen zeggen - niet de sterkste kant van Bianca van Strien.
´Ik ben een zeer impulsieve schrijfster. Het is niet zo dat ik weken bezig ben om een persoon te bedenken, met een kaartensysteem of op een andere manier. Natuurlijk heb ik dat allemaal wel uitgeprobeerd, want in het begin is dat leuk om te doen, maar als het nieuwtje eraf is, denk ik er niet meer aan. Vaak krijg ik een idee voor een scene, ik begin te schrijven en tijdens het schrijven ontstaan de problemen en de eventuele oplossingen meestal vanzelf. Zo werd Eva een workaholic en heeft Johan die trip al achter zich. Gewoon omdat het bij elkaar paste.‘˜
Muziek is erg belangrijk in het leven van Bianca van Strien. Nadat ze jaren heeft gelinedanst, zingt ze nu in een koor, heeft ze gitaarles en speelt ze bovendien in een blokfluitensemble.
Muziek speelt ook een aanzienlijke rol in haar oeuvre.
´De titel van mijn nieuwe boek zegt het al: Muziek voor Eva. En ook in mijn vorige boeken neemt de muziek een plaats in, bijvoorbeeld in de vorm van een lied of in de connecties van de personages met het muziekvak. Muziek en schrijven hebben voor mij met elkaar te maken. Nu ik het zo naga, vermoedelijk meer, dan ik zelf altijd dacht. Een songtekst schrijven is me echter nog nooit gelukt.‘˜
Lezers zullen het dus voorlopig alleen met haar liefdesverhalen moeten stellen, want daar ligt Van Striens hart voor het schrijversvak echt.

Muziek voor Eva, liefdesroman
Auteur: Bianca van Strien
Uitgave: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978 90 8660 162 2
Omvang: 204 pag.
Prijs: € 17,50

Het boek is verkrijgbaar in elke reguliere boekhandel