(Persbericht) De keuze voor de nieuwe auto is gemaakt. De kleur staat vast en ook is er bepaald hoe de nieuwe auto bepaald gaat worden. Maar nu die inruilauto. Valt dat even tegen. Je hoort de verkoper van vier jaar geleden het nog zo zeggen 'Lekker courant modelletje meneer, daar hoeft u niet zoveel op af te schrijven'.

Helaas komt het veel te vaak voor dat de inruilprijs tegenvalt. En als die niet tegenvalt dat moet je nog even heel goed kijken naar de verkoopprijs van de nieuwe auto. Als een model aan het einde van zijn levenscyclus is, als er een nieuw aktiemodel zit aan te komen of als de verkoop van een bepaald model tegenvalt, dan kunnen de heren autoverkopers vaak een flinke korting incalculeren.

Auto inruilen
Autoverkopers zitten echt niet te wachten op een onverkoopbare inruiler auto de ze te duur hebben ingeruild. Ze nemen contact op met twee of drie autohandelaren om een inkoopprijs te kunnen bepalen voor de inruilauto. Daar tellen ze daar ongeveer drie tot vier procent van de korting op de nieuwe auto bij op en ze kunnen u een inruilvoorstel doen.

Hoge korting op auto
Hoe doe je de beste deal op een nieuwe auto? Interessant is het om diezelfde dealer meteen te vragen hoeveel korting je kunt krijgen als je niets inruilt. Leasemaatschappijen weten vaak tien tot twaalf procent korting te bedingen omdat ze niets in te ruilen hebben, maar deze kopen vaak honderden auto‘˜s per jaar bij een bepaalde dealer.

Voor een particulier moet acht tot tien procent makkelijk haalbaar zijn als korting op een auto. Het gaat hier wel om de korting op de catalogusprijs minus de BPM. Informeer ook even bij de dealer of deze nog iets extra kan doen op een voorraad auto, overjarig model of actie uitvoering.

Korting op auto vragen
Mocht de eerste autodealer niet happen benader dan een aantal autodealers in de buurt met een concreet voorstel en dan lukt het meestal wel, ze willen allemaal graag een nieuwe auto verkopen. Concentreer je hierbij op de zelfstandige dealers en niet de dealers die deel uit maken van de grote groepen, deze zitten meestal aan bepaalde afspraken vast als het gaat om het verlenen van korting bij het verkopen van een nieuwe auto.

Zelf auto verkopen
Nu je een goed voorstel hebt is het zaak om een goed bod op je eigen auto te krijgen. Daar is nu een makkelijke site voor auto inkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl. Hier kun je de gegevens van je auto invullen, de beschadigingen omschrijven en foto‘˜s toevoegen. Je ontvangt daarna binnen een tot twee dagen een realistisch inkoopvoorstel van een van de ruim duizend aangesloten autodealers, autohandelaren, occasion specialisten en auto-exporteurs waar je de auto aan kunt verkopen.

Gratis auto verkopen
Nadat je het inkoop bod hebt ontvangen kun je overgaan tot het verkopen van de auto. Dit gaat heel makkelijk. Je belt de gratis klantenservice en geeft aan dat je de auto voor dit bod wil verkopen of je drukt op de ´Auto verkopen‘˜ knop in de e-mail. Je ontvang daarna van ikwilvanmijnautoaf.nl de gegevens van de koper en kunt een afspraak maken voor de levering van de auto. Bij de overdracht van de auto ontvang je de betaling naar keuze contant of via een telefonische overboeking, en de RDW vrijwaring die op de minuut nauwkeurig is. Met de RDW vrijwaring ontvang je de teveel betaalde wegenbelasting terug en kun je de autoverzekering stopzetten. Dit zijn ook zaken waar je op moet letten als je de auto gaat verkopen.

Gratis autotaxatie
De auto aanmelden en de auto verkopen via de site ikwilvanmijnautoaf.nl is geheel gratis. Een auto verkopen was nog nooit zo makkelijk, de alternatieven voor het verkopen van je auto kosten geld of duren veel langer. Meld vandaag uw auto nog aan om de auto eenvoudig te verkopen en ontvang geheel gratis een waardebepaling voor uw auto.

De beste tips voor het verkopen van een auto zijn te vinden op AutoVerkopenTips.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular