(Persbericht) Waar moet je allemaal op letten als het gaat om het aanschaffen van een andere auto. Wat bepaald hoeveel een auto kost en waar zitten de besparingen als je een andere auto koopt? We hebben even wat punten op de rij gezet waar je op moet letten als je een auto gaat kopen.

Auto kopen? Samen een auto kopen!
Waarom zou je een auto voor jezelf kopen als die de helft van de tijd (of meer) stil staat. Overweeg om samen met de buurman een auto te kopen. Er zijn ook organisaties zoals autodate, waarbij je een abonnement op een auto kunt nemen. Met dit abonnement kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag een auto rijden die op een vaste plek bij u in de buurt of uw bedrijf geparkeerd staat.

Auto kopen. Welke brandstof?
Benzine, diesel, gas, hybride, aardgas. De keuze wordt er niet makkelijker op. De brandstofkeuze is niet alleen bepalend voor de maandelijkse wegenbelasting, ook zit er een flinke variatie in de kosten per volle tank. De belangrijkste vragen die moeten beantwoord voordat je een juiste keuze zijn maken zijn het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en hoe lang je verwacht te rijden met de auto. Kies bij aanschaf van een nieuwe auto voor benzine als u minder dan 30.000 kilometer per jaar rijdt. Vanaf 35.000 kilometer per jaar kunt u beter diesel rijden. Vanaf 15.000 kilometer per jaar is LPG rendabel. Bij gebruikte auto's hoef je de meerprijs van de eventuele diesel motor en LPG installatie niet meer terug te verdienen en ligt het omslagpunt voor diesel en LPG veel lager.

Auto kopen? Koop een jong gebruik exemplaar
In plaats van een nieuwe auto uitkiezen in de showroom zijn met name de jonge gebruikte auto's erg interessant. Het maakt over een paar jaar voor de restwaarde van de auto echt niet uit of de auto van januari of oktober 2010 komt. Nu een paar duizend euro korting op zo'n auto is dus pure winst. Zoek op de gebruikte auto sites naar bouwjaar 2010 en je vindt alle auto's van dit jaar.

Auto kopen? Kies een voorraad auto!
Regelmatig wijzigen fabrikanten kleine dingen zoals de vorm van de buitenspiegels of een andere grille. Deze wijzigingen zijn modeljaar aanpassingen en zorgen ervoor dat het oude model dat nog in de showroom stond vaak met hoge korting weg mag. Ook zijn er vaak demo's(demonstratie auto's) te koop met interessante korting. Profiteer daarvan.

Gebruikte auto kopen? Gebruikte hybride auto kopen!
Het succes van de verkoop van nieuwe hybride auto's ligt in het feit dat ze zuinig en milieuvriendelijk zijn en je minder bijtelling hebt. Dit voordeel geld ook voor gebruikte hybride auto's. Uit de lease komen steeds meer gebruikte hybride auto's vrij. profiteer van het feit dat ze niet zo hoge nieuwprijs hadden (door de lage BPM). Het lage verbruik en het ontbreken van wegenbelasting maakt ze extra leuk.

Auto kopen? Auto huren ook interessant!
Wil je een auto of wil je weg kunnen als jou dat uitkomt. Om te kunnen autorijden hoef je zelf niet altijd een auto in bezit te hebben. Een auto huren kan ook interessant zijn. Volgens de experts is het voordeliger een auto te huren als je minder dan achtduizend kilometer per jaar rijdt.

Gebruikte auto kopen? Importeer zelf een auto
Het kan erg interessant te zijn een gebruikte auto te importeren. Zoek bijvoorbeeld op AutoScout24.de en selecteer 'Uitgebreid zoeken' en 'Geheel Europa'. Er zijn verschillende bedrijven die u graag voorrekenen hoeveel BPM erbij komt. Bij een auto die 8 jaar of ouder is is het heel makkelijk. Zoek een vergelijkbare auto in Nederland, voer het kenteken in op RDW.nl en kijk wat he tBPM bedrag was. Ongeveer 10% van dit bedrag is de BPM die bij import naar Nederland betaald moet worden.

Auto kopen? Ruil niet in maar verkoop je auto zelf!
Een auto inruilen is altijd lastig. Particulieren ruilen niet in, als je een auto importeert dan kun je niet inruilen, als je een auto op een veiling koopt kun je niet inruilen. Als je inruilt krijg je geen korting. Kortom er zijn heel veel redenen te vinden om niet in te ruilen maar de inruil auto zelf te verkopen.

Dat verkopen van die gebruikte auto gaat tegenwoordig heel makkelijk. Als je de auto aanmeld op de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl dan krijg je gratis en vrijblijvend een inkoopvoorstel voor de auto. De voordelen: anoniem (je contactgegevens blijven geheim), snel (binnen 24 tot 48 uur een bod), gratis (de koper betaald kosten, de verkoper niet en veilig (de koper is altijd een erkend autobedrijf).

Meer tips voor het kopen van een auto lees je op AutoVerkopenTips.nl.