(Persbericht) De auto verkopen aan een particulier, is dat de beste oplossing om snel uw auto voor de beste prijs te verkopen? Bij het particulier verkopen van de auto kan van alles mis gaan. Er zijn criminelen actief op internet die nietsvermoedende consumenten proberen op te lichten op het internet. Op Auto Verkopen Particulier .nl leggen ze de gevaren bloot en geven ze u een alternatieve manier om de auto te verkopen

Tijdens het pre-internet tijdperk waren de zaterdag-Telegraaf, het beroemde papiertje achter de zijruit van de auto en een kaartje bij de supermarkt de manier om de auto te verkopen. Tegenwoordig gebeurt dat massaal via de bekende advertentie-sites en marktplaatsen.

Criminelen op internet actief
Naast welwillende consumenten die voorzichtig op zoek zijn naar hun volgende auto zijn daar ook steeds meer uitgekiende criminelen actief die op zoek zijn naar onschuldige slachtoffers. Ze proberen op slinkse wijze de auto in handen te krijgen of maken op een andere wijze misbruik van de gegevens.

Wat kan er zoal mis gaan bij het particulier verkopen van de auto?

Diefstal van dure onderdelen van uw auto tijdens een testrit
De potentiële koper neemt de auto mee voor een proefrit, rijdt rechtstreeks met de auto naar een werkplaats en verwisselt daar, vaak dure elektronische, onderdelen met zijn eigen auto.

Autos die tijdens een proefrit worden gestolen
Het komt helaas steeds vaker voor dat de rechtmatige eigenaar onder bedreiging van een vuurwapen of geweld halverwege een proefrit uit de auto wordt gewerkt. Dit gebeurt vaak tijdens het wisselen van bestuurder.

De auto verkocht maar geen geldige vrijwaring ontvangen
Het niet overhandigen van een geldige vrijwaring tijdens de overdracht. Hierdoor blijft de auto op naam staan van de vorige eigenaar die dan ook aansprakelijk blijft voor bekeuringen, wegenbelasting en schades. In het slechtste geval wordt er een misdrijf mee begaan.

Betalingen met vals geld
De auto betalen met geld dat achteraf vals blijkt te zijn is ook een groot probleem. Vooral aangezien het vaak om behoorlijke bedragen gaat. Ook zijn er veel fraude pogingen door Nigeriaanse bendes met ongedekte cheques.

Op vervelende tijdstippen telefonisch lastig gevallen worden
Midden in de nacht gebeld worden voor een auto die je al maanden geleden hebt verkocht is niet leuk, toch gebeurt het snel wanneer je de auto aanmeld op veel verschillende sites.

Vervelende discussies over garantie op de auto
Stel je hebt de auto particulier verkocht en drie dagen later komt de koper met zijn familie en twee grote vrienden verhaal halen omdat de motor stuk is gegaan. Dan kun je vervelende discussies aan de voordeur hebben waar je eigenlijk niet op zit te wachten.

Veilig auto verkopen
Volgens de site Auto Verkopen Particulier .nl kun je beter geen risico nemen en de auto veilig, anoniem, snel en gratis aan een officieel goedgekeurd autobedrijf te koop aanbieden. Via de site kan dat eenvoudig door het kenteken, de kilometerstand en wat aanvullende gegevens in te vullen. Daarna ontvangt de autobezitter binnen 24 tot 48 uur vrijblijvend een autoinkoop voorstel per e-mail.

Waar moet je voor uitkijken bij het kopen en verkopen van een gebruikte auto? Je leest het op AutoVerkopenTips.nl