Het wordt voor consumenten steeds lastiger om hun gebruikte auto te verkopen. Uit cijfers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer blijkt dat afgelopen maand er 10% minder auto‘˜s zijn verkocht door consumenten onderling. Een auto verkopen wordt dus steeds lastiger. Gezien alle onduidelijkheid rondom mobiliteit in de politiek en de lastige economische periode waar we in zitten is dit natuurlijk ook niet zo gek.

Tot een paar jaar geleden was elke gebruikte auto die te koop werd aangeboden enorm gewild. Zowel vanuit het buitenland als vanuit Nederland zelf werd je direct suf gebeld. Je gaf op donderdag een advertentie op voor in de zaterdag Telegraaf, en zaterdagmiddag om 12.00 uur had je vaak al de vrijwaring en de centjes in de zak.

Auto verkopen lastig

Tegenwoordig gaat dat wel anders. Zelfs bij professionele autoverkopers zoals autohandelaren, autodealers en universele autobedrijven staat een gebruikte auto al snel 3 maanden te koop voordat deze een nieuw baasje heeft gevonden.

Auto verkopen via internet

En dan hoeven we nog helemaal niet te spreken over de teruglopende populariteit van krantenadvertenties. Een paar jaar terug kocht je de zaterdag Telegraaf en stonden er misschien wel 1.500 gebruikte auto‘˜s te koop. Nu slechts een handjevol. Dit in tegenstellig tot de autoverkopenwebsites en de autoafdeling van Marktplaats die inmiddels uitpuilen van de gebruikte auto‘˜s.

Auto snel verkopen

Gelukkig zijn er ook populaire alternatieven ontstaan. Zo staat er in Enschede een team van 30 online automakelaars voor u klaar. Nadat u de auto op de auto verkopenwebsite http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl heeft aangemeld gaan deze automakelaars voor u op zoek naar een koper voor u gebruikte auto. En het mooie is dat deze dienstverlening ook nog eens geheel kosteloos is voor de verkopende partij, de gemiddelde particuliere autobezitter dus.

Gratis autoveiling

De automakelaars maken hierbij gebruik van een gratis autoveiling. Nadat de autobezitter zijn auto heeft aangemeld voor een verkooptaxatie zal de automakelaar de aanmelding controleren en de auto in een afgeschermde autoveiling plaatsen.

Uitsluitend erkende autoinkopers zoals autodealers, autoopkopers, autohandelaren en autoexporteurs kunnen de autogegevens nu zien en kunnen biedingen uitbrengen op de auto. Na 24 uur krijgt de autobezitter een vrijblijvend inkoopvoorstel voor de auto en kan deze de auto zonder kosten voor dit gegarandeerde bod verkopen. Mocht de autohandelaar de auto kopen dan dient deze een kleine vergoeding aan de website te betalen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular