(Persbericht) Het verkopen van de auto ging in dit geval ernstig mis. Een inwoner uit Rotterdam (22) had een afspraak gemaakt om zijn auto te verkopen. Deze afspraak maakte hij op een parkeerplaats bij de Purmerhoek. De potentiële koper van de auto, een 40 jarige Hagenees, was aanwezig, maar was niet van plan te betalen voor de auto. Deze poging om de auto te verkopen eindigde in een politieachtervolging en arrestatie.

De eigenaar van de Audi A3 werd onder dwang van een pistool gedwongen om de auto af te geven. Hij belde vervolgens direct de politie die een andere gestolen auto aanhield. Deze bestuurder ging er echter, ondanks een waarschuwingsschot, vandoor met de auto.

Gestolen auto teruggevonden
Tijdens de achtervolging verliet de bestuurder de auto en ging te voet verder. Bij werd echter in een greppel aangetroffen en in hechtenis genomen. Tijdens de zoektocht werd ook een vuurwapen en de zojuist ontvreemde Audi A3 aangetroffen.

Steeds vaker diefstal bij particulier auto verkopen
Het lijkt steeds vaker mis te gaan bij de particuliere verkoop van auto's. Dit is typisch een moment dat criminelen toeslaan. Vaak gaat er contant geld om en de gestolen auto's vinden vaak ook hun weg in het criminele circuit.

Auto verkopen aan autobedrijf
De gevaren bij het particulier verkopen van de auto zorgen ervoor dat steeds meer autobezitters ervoor kiezen hun auto aan een autobedrijf te verkopen. Dit is een veilig, snel en betrouwbaar alternatief voor het particulier verkopen van de auto. Via een website zoals auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl kan men de auto anoniem en gratis aanmelden.

Auto veilig verkopen aan 3.200 erkende autoinkoop bedrijven
Vervolgens zal een netwerk van 3.200 aangesloten erkende autobedrijven in een afgeschermde autoveiling meebieden op de auto waarna het hoogte bod vrijblijvend per e-mail naar de consument wordt gestuurd. Deze kan de auto nu voor het gegarandeerde bod gratis verkopen. Dit is de veiligste manier om de auto te verkopen.

Voor meer informatie over het veilig verkopen van een auto kijk je op de auto verkopen tips site AutoVerkopenTips.nl