(Persbericht) De auto verkopen, en dan met name de nieuwe auto verkopen, hebben ook afgelopen maand een positieve ontwikkeling laten zien. De afgelopen maand werden er ruim 39 duizend nieuwe auto's verkocht. Daarmee laten de auto verkopen, ten opzichte van de auto verkopen in augustus 2010, een stijging van bijna 3 duizend auto verkopen zien.

Daarmee komt de totale nieuwe auto verkopen dit jaar op bijna 410 duizend auto verkopen uit. Een stijging van bijna 19%.

Top 5 auto verkopen per merk
Als we kijken naar de verkopen per merk dan zien we dat Volkswagen het goed doed en er ook twee Franse merken in de top vijf staan.
1. VW - 5.046 auto verkopen
2. Peugeot - 3.452 auto verkopen
3. Ford - 3.199 auto verkopen
4. Toyota - 2.438 auto verkopen
5. Citroën - 2.312 auto verkopen

Top 5 auto verkopen per model
De top 5 beste verkochte modellen laat veel compacte auto's zien. VW staat er twee keer in met de Golf en Polo. De Aygo, 107 en Twingo zijn voorbeelden van BPM vrije auto's die het momenteel erg goed doen. Deze modellen worden ook steeds vaker online verkocht via websites zoals 1DayCar.com.
1. VW Polo - 2.036 auto verkopen
2. Peugeot 107 - 1.318 auto verkopen
3. VW Golf (Plus) - 1.185 auto verkopen
4. Toyota Aygo - 1.076 auto verkopen
5. Renault Twingo - 988 auto verkopen

Auto verkopen
De gebruikte auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl weet ook een stijging in de gebruikte auto verkopen te melden. Aan het woord de heer Stevens, oprichter van ikwilvanmijnautoaf.nl: "Afgelopen zomer was het een stuk drukker op onze websites. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun gebruikte auto online aan een autobedrijf te verkopen".

Op de hoogte blijven van nieuwe en gebruikte auto verkopen? Check AutoVerkopenTips.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular