Een auto verkopen op internet is de manier om hem snel van de hand te doen. Je kunt hierbij kiezen om hem aan een particulier te verkopen of aan een officiële auto-inkoper. De voor- en nadelen op een rij gezet.

Eens komt er een moment dat die oude auto de deur uit moet. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om hem in te ruilen of hem op te laten halen door een demontage bedrijf. In de praktijk blijkt dat je bij de aankoop van een andere auto beter voor de maximale korting kunt gaan en niets in te ruilen. Ook blijkt dat die oude auto altijd nog wel ergens geliefd is.

Auto verkopen aan particulier

Als je de auto wilt verkopen aan een particulier zijn een aantal dingen belangrijk. Op de eerste plaats moet je bepalen of je er wat langer de tijd voor hebt of dat je hem snel wilt verkopen. In het tweede geval is een scherpe vraagprijs erg belangrijk. Kijk op de verschillende occasion sites zoals www.gaspedaal.nl en www.marktplaats.nl wat er voor enigszins vergelijkbare auto´s wordt gevraagd.

Selecteer daarbij ook de auto´s die een of twee jaar jonger zijn, minder of juist iets meer hebben gereden en selecteer niet te veel opties. Op die manier kom je tot een realistische vraagprijs. Maak daarnaast goede foto´s en verzamel veel informatie over de auto. Een website als www.autoweek.nl kan je hierbij helpen.

Auto verkopen aan autoinkoper

Het alternatief is de auto te verkopen aan een autoinkoop bedrijf. Je kunt in de Gouden Gids enkele bedrijven opzoeken en er enkele bezoeken. Ook kun je hem eenvoudig door ruim 1.000 autobedrijven laten taxeren op www.ikwilvanmijnautoaf.nl.

Nadat je de auto hebt aangemeld ontvang je binnen 48 uur een bieding per e-mail en kun je eenvoudig je auto via www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoverkopen verkopen door op de ´auto verkopen´ knop te klikken.

Website: http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoverkopen