Een auto verkopen kan via een briefje bij de supermarkt, een papiertje achter de voorruit of een advertentie op internet. Er is nu ook een nieuwe manier bijgekomen; de autoveiling. Een auto kopen via zo´n veiling is doorgaans niet zo lastig, je meld je aan als bieder en kunt meebieden. Kun je ook je auto verkopen via zo´n autoveiling?

Door de financiële crisis zijn er momenteel veel faillissementsveilingen. Bijna elke dag staat er wel een advertentie in de krant met een aankondiging. Je kunt dan via een veilingsite meebieden op bepaalde kavels uit de boedel van het failliete bedrijf.

Auto kopen op faillissementsveiling
Als je mee wilt bieden op zo´n auto dan dien je enkele zaken goed uit te zoeken voordat je een bod plaatst. Zijn de importheffingen al betaald, is de BPM al betaald, komt er nog BTW bij het bedrag dat je hebt geboden, zijn de kentekenpapieren compleet?

Zo maar enkele vragen die er al dan niet voor kunnen zorgen dat er duizenden euro´s aan kosten bijkomen. Daarnaast heb je veilingkosten die doorgaans tussen de 10 en 20% liggen en waar vaak ook nog BTW overheen komt. Ook is er doorgaans geen garantie van toepassing en is het niet mogelijk je eigen auto in te ruilen.

Auto verkopen op veiling
Naast het kopen op een veiling kun je ook je eigen auto verkopen via een veiling. Er zijn een aantal sites die dit aanbieden. Doorgaans zitten er hoge kosten aan vast. Op Autorola.nl betaal je bijvoorbeeld al snel E 200 tot E 500 als je de auto verkoopt. Er zijn echter ook gratis betrouwbare alternatieven om je auto snel te verkopen.

Gratis autoveiling
Er is ook een autoveiling site die geheel gratis is. Via www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoveiling kun je de auto aanbieden aan ruim 1.250 aangesloten en goedgekeurde autodealers, autoinkopers, autospecialisten, autoexporteurs en autohandelaren.

Deze brengen binnen 48 uur een bod uit op een afgeschermde autoveiling. Deze autoveiling zorgt ervoor dat je een bieding krijgt. Het ontvangen van dit bod is geheel kosteloos en vrijblijvend. Als je de auto daarna verkoopt via deze veiling dan zijn er ook geen kosten aan verbonden.

Veilig auto verkopen
Sinds de oprichting van de website www.ikwilvanmijnautoaf.nl/ zijn er meer dan 150.000 auto´s geveild. Alle aangesloten autoinkopers zijn aangesloten bij de RDW en de website zelf is lid van de Stichting Webshop Keurmerk. Wekelijks verkopen honderden mensen hun auto via deze website.

Website: http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoveiling