(Persbericht) Enschede, 7 mei 2011. Na een goede stijging van de Nederlandse auto verkopen in de maand maart laat ook april florissante cijfers zien qua auto verkopen. Bijna 28% meer auto‘˜s werden er verkocht ten opzichte van de maand april 2010.

Bijna 48 duizend auto‘˜s werden er verkocht tegen 37,5 duizend in 2010. Totaal zijn dit jaar nu 228.398 nieuwe auto‘˜s verkocht tegen 182.600 in 2010. Dit zorgt voor een hoera stemming onder een groot aantal merken in Nederland. Maar niet voor allemaal.

Top 5 auto verkopen merken
De gevestigde orde doet het goed. De merken die kleine belastingvrije auto‘˜s in het programma hebben weten volume te scoren.
1. Volkswagen 5.086 auto verkopen
2. Peugeot 4.091 auto verkopen
3. Renault 4.009 auto verkopen
4. Ford 3.954 auto verkopen
5. Toyota 3.284 auto verkopen

Top 5 auto verkopen modellen
In de top 5 qua auto verkopen op modellen-niveau zijn veel kleine auto‘˜s te vinden. Hier zul je geen Volkswagen Passat of Toyota Avensis aantreffen. Wel kleine zuinige auto‘˜s die populair zijn in de consumenten markt.
1. Volkswagen Polo 1.942 auto verkopen
2. Renault Twingo 1.840 auto verkopen
3. Peugeot 107 1.832 auto verkopen
4. Ford Fiesta 1.364 auto verkopen
5. Volkswagen Golf 1.279 auto verkopen

Top 5 verliezers
De salesmanagers van Honda, die de afgelopen 3 jaar flink heeft geprofiteerd van de hybride hype, zag de verkopen van de Insight en Civic flink teruglopen. Ditzelfde probleem heeft Toyota met de Prius, die verkopen zijn ook enorm teruggelopen. Bij Toyota wordt dit wel enigszins goedgemaakt door de hybride versie van de Toyota Auris. Ook werd er gehuild bij de salesmanagers van Ford, Kia, Jaguar, Lancia, Mazda en Smart. Die verkopen liepen in dubbele cijfers achteruit.

Niet inruilen maar gebruikte auto zelf verkopen
De gebruikte auto verkopen laten ook bijzondere ontwikkelingen zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor hun gebruikte auto zelf te verkopen via bijvoorbeeld een autoveiling en hun oude auto niet in te ruilen. Hierdoor kan er vaak goed onderhandelt worden met de nieuwe auto verkoper en kunnen er kortingen van 8 tot 12% opgestreken worden.

Prijsontwikkeling gebruikte auto‘˜s
Aan het woord de heer Stevens van de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl: à¢â‚¬Å“Alle ontwikkelingen in de wereldmarkt zijn bij ons voelbaar en die zijn op dit moment positief.à¢â‚¬

Nogmaals de heer Stevens: à¢â‚¬We merken dat sloopauto‘˜s steeds meer geld opbrengen omdat de grondstofprijzen, waaronder die van ijzererts, aan het stijgen zijn. Ook heeft de dalende olieprijs een positieve invloed op de opbrengsten van auto‘˜s die geschikt zijn voor export. Voor wat betreft jonge auto‘˜s zijn er steeds meer ex-merkdealers die graag hun showroom vol hebben staan met jonge occasions van hun eigen merk. Dit heeft een positieve invloed op de prijsontwikkeling van jonge occasions.à¢â‚¬

Meer informatie en tips over het verkopen van auto‘˜s is te vinden op AutoVerkopenTips.nl