(Persbericht) Nieuwegein, 21 oktober 2010 Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, kondigt aan dat Gartner, Inc. Autonomy heeft benoemd als de wereldwijde marktleider op het gebied van e-mailarchivering op basis van marktaandeel dat is gebaseerd op de totale software-inkomsten in 2009 (1). Volgens het Gartner rapport ´Market Trends: E-mail Archiving Strong Growth Continues‘˜ heeft Autonomy in de periode 2008-2009 een groei van 18,1 procent gerealiseerd en een marktaandeel in 2009 van 23,7 procent.

Over de vooruitzichten voor de e-mailarchiveringsmarkt zegt Gartner: "De e-mailarchivering softwaremarkt zag in 2009 een groei van 13,2 procent. Hoewel dit minder is dan het groeipercentage van 25,7 procent in 2008, is e-mailarchivering nog steeds à©à©n van de snelst groeiende segmenten van de softwaremarkt. Ondanks dat het economisch herstel en het succes van de dienstverleners de toekomstige groei zullen beïnvloeden, zullen gehoste oplossingen en een verbeterd aanbod van de grote on-premise e-mailarchivering softwareleveranciers moeten helpen om de groei van 23,0 procent in 2014 te realiseren."

Autonomy‘˜s uitgebreide archiveringsplatform, Autonomy Consolidated Archive, is een modulair, veilig en geïntegreerd platform dat klanten in staat stelt om dezelfde toonaangevende archiveringstechnologie in te zetten on-premise, cloud-gebaseerd, hybride of via een device gebaseerde aanpak. Autonomy‘˜s private cloud-gebaseerde archiveringsoplossing blijft een indrukwekkende groei realiseren en beslaat momenteel 17 Petabyte aan data.

"Wij geloven dat Autonomy‘˜s unieke meaning-based benadering van e-mailarchivering voor een belangrijk deel bijdraagt aan onze groei in marktaandeel", aldus Mike Sullivan, CEO van Autonomy Protect, Enterprise Markt. "Autonomy's mogelijkheid om geautomatiseerd de concepten en patronen te identificeren in de miljoenen e-mails, audio- en videobestanden die dagelijks door medewerkers van een bedrijf worden ontvangen en verstuurd, stelt hen in staat deze adequaat te archiveren en de inhoud eigen te maken. Door deze mogelijkheden te combineren met Autonomy‘˜s zeer veilige en schaalbare private cloud, bieden wij bedrijven een ongeëvenaard platform met diverse mogelijkheden, waaronder early case assessment, eDiscovery, legal hold, records management en multichannel marketing toepassingen."

(1) Gartner, à¢â‚¬Å“Market Trends: E-mail Archiving Strong Growth Continues,à¢â‚¬ by Sheila Childs and Alan Dayley, October 6, 2010

----------------------
Over Autonomy
Autonomy Corporation plc (LSE: AU. of AU.L) is leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en koploper in de Meaning Based Computing benadering. Autonomy is recentelijk door IDC benoemd als leider in enterprise search qua omzet, met een marktaandeel dat bijna het dubbele is ten opzicht van de dichtstbijzijnde concurrent. De technologie van Autonomy maakt het mogelijk dat computers de menselijke informatie volledig begrijpen. Iedere vorm van digitale elektronische data wordt conceptueel en contextueel begrepen, waaronder tekst, e-mail, web pagina‘˜s en beeld- en geluidsmateriaal. Autonomy‘˜s technologie vormt de motor van bedrijfskritische applicaties die afhankelijk zijn van ongestructureerde informatie. Autonomy biedt oplossingen voor pan-enterprise search, customer interaction solutions, information governance, end-to-end eDiscovery, records management, archiving, business process management, web content management, web optimization, rich media management en beeld- en geluidsanalyse.

Het klantenbestand van Autonomy bestaat uit meer dan 20.000 internationale ondernemingen, advocatenkantoren en overheidsinstanties zoals AOL, BAE Systems, BBC, Bloomberg, Boeing, Citigroup, Coca Cola, Daimler AG, Deutsche Bank, DLA Piper, Ericsson, FedEx, Ford, GlaxoSmithKline, Lloyds TSB, NASA, Nestlà©, the New York Stock Exchange, Reuters, Shell, Tesco, T-Mobile, the U.S. Department of Energy, the U.S. Department of Homeland Security en the U.S. Securities and Exchange Commission. Autonomy heeft meer dan 400 OEM partners en resellers, waaronder Citrix, HP, Novell, Oracle, Sybase, Symantec en TIBCO. De onderneming heeft kantoren wereldwijd. Voor meer informatie: www.autonomy.com

Autonomy en het Autonomy logo zijn gedeponeerde handelsmerken/of handelsmerken van Autonomy Corporation plc.. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke eigenaars.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Carola Rijnbeek
035-5822730
[email protected]