De auto verkopen in Europa gaan niet al te best. In bijna alle landen hebben de autofabrikanten moeite met de auto verkopen. Op een land na zitten alle landen in de min als het gaat om de auto verkopen. Net zoals in de Nederlandse autoverkopen zijn er flinke dalingen te zien.

We beginnen met het beste jongetje van de klas. Engeland had ook in augustus een moeilijke maand. In die maand werden 9% minder auto‘˜s verkocht dan in augustus 2011. Als we kijken naar de periode van januari tot en met augustus dan is er echter nog steeds een kleine plus in de auto verkopen te zien van 3,3%.

Auto verkopen Nederland

Als we kijken naar ons eigen land dan zien we dan we in de maand augustus 15% minder auto‘˜s hebben verkocht. Over de eerste 8 maanden betekend dat een achterstand van 3,4%. Dit zal met name te hebben met de wijzigingen belastingregels waardoor veel nieuwe auto‘˜s nog in juni zijn geregistreerd, die auto verkopen kom je in juli en augustus natuurlijk te kort.

Autoverkopen Europa

Deze cijfers gaan over de eerste 8 maanden van 2012 ten opzichte van de eerste acht maanden van 2011. Hoe zuidelijker we lijken te komen, hoe lastiger het lijkt te zijn om auto‘˜s te verkopen.
1. Verenigd Koninkrijk + 3,3%
2. Duitsland -0,6%
3. Nederland -3,4%
4. Spanje -8,5%
5. Frankrijk -13,4 %
6. Italië -19,9%

Autoverkopen augustus 2012

Autoverkopen alleen over de maand augustus 2012. Deze maand helpt niet echt om de cijfers over 2012 te corrigeren. In de meeste landen liggen de autoverkopen over augustus achter op de gemiddelde verkopen over 2012.
1. Spanje +3,4%
2. Duitsland -4,7%
3. Verenigd Koninkrijk -9%
4. Frankrijk -11,4%
5. Nederland -15%
6. Italië -20,2%

Auto verkopen lastig

Overall lijkt het erop dat het lastig is om auto‘˜s aan de man te brengen. Als we deze cijfers bij elkaar op tellen dan is de maand augustus met een daling van bijna 9% slechter dan de daling tot en met augustus. Die zat namelijk op ruim 7% en dat op een kleine 8,3 miljoen nieuwe auto registraties.

De autofabrikanten, auto-importeurs en autodealers moeten alle zeilen bijzetten om de nieuwe auto verkopen dit jaar nog te redden. Kunnen online initiatieven zoals de nieuwe auto kopen site 1DayCar.com daarbij helpen?

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular