Hoewel de autoverkopen in Duitsland en Frankrijk redelijke cijfers lieten zien, viel dat in met name Nederland nogal tegen. In de Verenigde staten is het niet veel anders. Er zijn ruim eenentwintig procent minder personenauto‘˜s en lichte bedrijfswagens geregistreerd.

In 2008 werden nog ruim dertien miljoen auto‘˜s verkocht, in 2009 is dat teruggelopen tot een ruime tien miljoen verkochte auto‘˜s. Dit is het laagste aantal nieuwe auto‘˜s dat sinds 1981 op jaarbasis is verkocht.

Ook stijging autoverkopen
Er is echter wel een groot verschil zichtbaar in hoe de diverse merken hebben gepresteerd. Merken zoals Kia, Hyundai en Subaru, hebben in 2009 meer auto‘˜s weten te verkopen dan in 2008. De grote drie hebben het daarentegen erg slecht gedaan.

Ford / GM / Chrysler
Er is ook negatief autoverkopen nieuws over de Big Three. Ford verkocht ruim 15% minder, GM wist er 30% minder te verkopen en Chrysler bijna 36%. Ook een merk als Toyota wist er 20% minder te verkopen.

Sloopregeling
De sloopregeling in de Verenigde Staten, bekend als het ´Cash for Clunckers‘˜ programma, heeft ervoor gezorgd dat er zevenhonderdduizend oude auto‘˜s werden ingeruild op een nieuw exemplaar. Al deze inruilers zijn gesloopt.

Auto verkopen Europa
De totale autoverkopen in Europa vielen vergeleken bij deze cijfers nog redelijk goed uit. Tot en met november 2009 lagen de aantallen nog maar 3% achter op die van 2008. Over de gebruikte autoverkopen is men zelfs nog wat enthousiaster. De Nederlandse autoinkoop site www.ikwilvanmijnautoaf.nl heeft het zelfs over dubbele groeicijfers in 2009 als het gaat om de online in- en verkoop van gebruikte auto‘˜s. Europese cijfers over de gebruikte online autoverkopen zijn echter niet voorhanden.