De gemiddelde statijd van ene gebruikte auto bij de officiële autobedrijven varieert tussen de 70 en 80 dagen. Dit is ook een goede richtlijn als je zelf je auto particulier wilt verkopen. Soms heb je niet zo veel tijd. Je hebt snel geld nodig, je kunt een gebruikte auto kopen op bijvoorbeeld een veiling en moet snel beslissen of de aanbieding voor de nieuwe auto is maar beperkt leverbaar.

Autoinkoop door dealer
Je kunt dan beslissen je auto snel te verkopen aan een autodealer. Als je echter met je gebruikte auto zo‘˜n autodealer bezoekt dan krijg je al snel te horen dat ze alleen interesse in uw auto hebben als u daar een nieuwe auto terugkoopt.

Er zijn echter wel degelijk autodealers, merkspecialisten, autohandelaren en auto-exporteurs die interesse hebben om uw auto in te kopen. U kunt eenvoudig al deze autobedrijven een bod laten doen door uw auto aan te melden op de ikwilvanmijnautoaf.nl autoinkoop site.

Nadat u de auto heeft aangemeld op deze website zullen 1.572 aangesloten autobedrijven gratis en vrijblijvend binnen 48 uur een bod via een afgeschermde veiling. Uitsluitend het hoogste bod wordt naar u teruggekoppeld. Uw persoonlijke gegevens zullen uitsluitend bekend worden gemaakt aan een eventuele koper van uw auto en blijven anoniem tijdens de veiling.

Tips auto verkopen aan dealer
Enkele tips voor het aanmelden van uw auto aan een autobedrijf:
- Maak duidelijke foto‘˜s, ook van eventuele schades
- Zorg voor een uitgebreide omschrijving van bijvoorbeeld de uitrusting
- Wees eerlijk als het gaat om de staat en historie van de auto
- Probeer de auto van een nieuwe APK te voorzien
- Zorg dat je tijdens de veiling telefonisch bereikbaar bent voor eventuele vragen
- Zorg voor een reële scherpe vraagprijs, een hoge vraagprijs schrikt af.

Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen over de verkoop en inkoop van auto's en bezoek regelmatig AutoVerkopenTips.nl.