Volgens de lokale TV zender AT5 is het verkopen van een auto op straat en een ´te koop‘˜ bordje op je auto plakken in Amsterdam Zuidoost sinds kort verboden. De problemen zouden zich met name voordoen rond een bepaalde straat.

De problemen ontstonden toen bepaalde mensen meerdere auto te koop gingen zetten op de Karspeldreef. Op deze drukke weg zijn maar een beperkt aantal parkeerplekken die ook nog eens zeer gewild zijn. Na controle bleek dat sommige lieden meerdere auto‘˜s te koop hadden staan en deze weg als openbare showroom voor hun gebruikte autohandel gingen gebruiken.

Verbod autoverkopen
De lokale overheid, in de vorm van stadsdeel Zuidoost, heeft daarop besloten dat het verboden is deze parkeerplaatsen bezet te houden met auto‘˜s die te koop staan. Sinds deze wetgeving in maart 2010 is ingevoerd is de overlast afgenomen.

Mochten mensen toch besluiten de auto daar te koop te zetten dan kan er een boete uitgeschreven worden van E 120,-. Ook is naar voren gekomen dat dit in veel meer steden en buurten gedaan wordt om overlast te voorkomen. Doorgaans wordt er een artikel in de Algemene Politie Verordening geplaatst zodat men op kan treden.

Auto verkopen België
In België is het zelfs zo dat het parkeren van een auto op de openbare weg met een ´te koop‘˜ bordje bij wet verboden is. Het te koop zetten van een voertuig is uitsluitend toegestaan op privà©terrein, maar dan moet er wel een officiële ´affiche‘˜ worden gebruikt die voorzien moet zijn van een dure fiscale zegel.

Auto advertenties op internet
Er is ook online een verschuiving waar te nemen op. Waar de auto‘˜s vroeger op 1 of 2 advertentie sites werden geplaatst kan dat nu heel eenvoudig op tientallen sites in eens. Door de auto aan te melden op de auto advertentie site AutoVerkopen.net wordt de auto anoniem en tegen lage kosten doorgeplaatst naar tientallen gebruikte auto websites.

Online autoveiling
Een andere verschuiving is die naar de online autoveiling. Deze manier van autoverkopen was al gebruikelijk bij de verkoop van auto‘˜s door professionele partijen zoals fleetowners en leasemaatschappijen. Maar ook voor de particuliere autobezitter is dit nu eenvoudig en snel vanuit de luie stoel te regelen.

Gratis auto verkopen
Door de auto op de autoveiling site ikwilvanmijnautoaf.nl te plaatsen krijgen bijna tweeduizend aangesloten en goedgekeurde autobedrijven de mogelijkheid een bod uit te brengen op de auto. Het hoogste bod zal gratis en vrijblijvend worden teruggekoppeld naar de consument waarna deze kan besluiten de auto al dan niet te verkopen.

Deze en meer tips voor het kopen en verkopen van auto‘˜s staan op AutoVerkopenTips.nl.