Na het crisis rampjaar 2010 krabbelen de autoverkopen weer op. De autoverkopen cijfers zijn zelfs zo positief dat de BOVAG en RAI de prognoses voor 2010 hebben bijgesteld. Ook zijn er bijzonder positieve geluiden te horen uit de gebruikte automarkt.

In de maand april zijn er bijna 25% meer nieuwe auto‘˜s verkocht dan in dezelfde periode 2009. In de maand april 2010 zijn er bijna 38 duizend nieuwe auto‘˜s geregistreerd. En dit is al de vijfde maand op een rij dat er een stijging in de nieuwe autoverkopen is waar te nemen.

Prognose nieuwe autoverkopen 2010
De prognoses voor 2010 worden dan ook bijgesteld naar 410 duizend nieuwe auto‘˜s. Dit blijft nog wel achter op de ca. 500 duizend in 2008, maar zijn er zeker meer dan de ca. 390 duizend nieuwe autoverkopen van 2009.

Top 5 autoverkopen
Als we kijken naar de verschillende merken en modellen dan komen de volgende cijfers (afkomstig van RDC, Bovag en Rai Vereniging) naar voren.

De best verkopende merken zijn:
1. Volkswagen
2. Toyota
3. Peugeot
4. Ford
5. Opel

De best verkopende modellen zijn:
1. Toyota Aygo (aantal: 1.440, marktaandeel: 3,8%)
2. Renault Twingo (aantal:1.266, marktaandeel 3,4%)
3. Volkswagen Golf - inclusief Golf Plus en Golf Variant - (aantal:1.184, marktaandeel 3,1%)
4. Ford Fiesta (aantal:1.160, marktaandeel 3,1%)
5. Volkswagen Polo (aantal: 1.099, marktaandeel 2,9%).

Gebruikte auto verkopen
Niet alleen de nieuwe autoverkopen laten een positief geluid horen, ook de gebruikte autoverkopen laten goede cijfers zien. Volgens de gebruikte auto inkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl is er sinds de start van de crisis al een stijging te zien in de gebruikte auto verkopen.

Autoinkoop door dealers
Aan het woord de heer Stevens van de gebruikte auto inkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl: à¢â‚¬Å“Uit eigen onderzoek naar de toename in de gebruikte auto verkopen blijkt dat die stijging onder andere uit de volgende twee oorzaken is te verklaren. Enerzijds verkopen meer consumenten hun gebruikte auto omdat ze geld nodig hebben. Anderzijds zijn autobedrijven naarstig op zoek naar aanvulling van hun gebruikte auto voorraad en voeren ze de autoinkoop op.à¢â‚¬

Auto advertentie sites
Ook de sites waar particulieren hun gebruikte auto‘˜s aanbieden zijn positief gestemd. Zo ook de auto advertentie site AutoVerkopen.net die binnenkort live gaat. Naar aanleiding van de grote vraag uit de markt biedt AutoVerkopen.net de mogelijkheid om de gebruikte auto‘˜s op een geheel nieuwe wijze aan te bieden op internet.

Voor meer nieuws over het verkopen en kopen van auto‘˜s bezoekt u AutoVerkopenTips.nl .