Onlangs is er een tweedehands auto geveild van 22 jaar oud. Waar er normaal wordt gekozen voor een advertentie in de krant of online op sites zoals AutoVerkopen.net is er bij deze auto gekozen voor een online autoveiling. En niet zonder succes.

Er was dan ook iets bijzonders aan de hand met deze auto. Het was namelijk een Jaguar. En dan geen gewone. Het was een race exemplaar dat uit het faillissement van ex-Jaguar dealer Kroymans afkomstig was.

Documentatie
Deze Jaguar was een bijzonder exemplaar met een rijke historie. De racehistorie van de Jaguar was perfect gedocumenteerd en de racewagen is actief geweest tijdens races op de circuits van Le Mans, Silverstone, Monza, en de Nà¼rburgring.

Online autoveiling
De teller stopte op ruim 777 duizend Euro. Een enorm bedrag. Dit kwam met name door de grote internationale belangstelling voor deze auto. Het online veilen van auto‘˜s heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en een van de voordelen is dat de kopers niet fysiek aanwezig hoeven te zijn. Waar het online veilen van auto‘˜s voorheen alleen bereikbaar was voor grote fleetowners, leasemaatschappijen en curatoren is het nu ook bereikbaar voor particulieren.

Particulier auto verkopen
Aan het woord autoveiling site ikwilvanmijnautoaf.nl eigenaar Vincent Stevens: à¢â‚¬Å“De laatste jaren zien we een enorme verschuiving van standaard autoadvertenties op internet naar het online veilen van auto‘˜s. Via onze site ikwilvanmijnautoaf.nl geven we ook particulieren en het MKB de mogelijkheid hun auto te veilen. Uitsluitend goedgekeurde en officiële autoinkopers brengen een bieding uit.à¢â‚¬

Verschuiving autoverkopen
Waar er tien jaar geleden een verschuiving was waar te nemen van kranten en magazines naar online auto-advertenties, zien we dus nu juist een verschuiving van online auto-advertenties naar het online veilen van auto‘˜s. Wat zijn precies de voordelen van een online autoveiling?

Professioneel, snel en anoniem
Nogmaals aan het woord de heer Stevens: à¢â‚¬Å“De reden voor particulieren om hun auto via ons te veilen is dat ze zaken willen doen met een professionele partij zodat een nette afwikkeling is gegarandeerd. Ook willen mensen graag snel zaken doen, op ikwilvanmijnautoaf.nl kun je de auto binnen 48 uur verkopen. Ook is belangrijk dat mensen anoniem en discreet zaken willen doen. Ze hebben liever niet dat hun persoonlijke gegevens tot in lengte van dagen online terug is te vinden. Bij ikwilvanmijnautoaf.nl kunnen ze de auto anoniem aanbieden.à¢â‚¬

Gratis auto verkopen
Het laten veilen van een auto via deze website is geheel gratis voor de consument die zijn auto wil verkopen. Men ontvangt gratis en vrijblijvend een voorstel en kan dan beslissen of men de auto wil verkopen. De inkomsten van de site komen van de kopende partijen, die betalen om mee te mogen bieden op de te verkopen auto‘˜s. Sinds de start in juni 2007 zijn er al meer dan een kwart miljoen (250.000 !) auto‘˜s geveild op deze website.

Deze en meer tips voor het kopen en verkopen van auto‘˜s staan op AutoVerkopenTips.nl.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular