Vanaf nu kunnen particulieren bij AEGON ook fiscaal voordelig sparen voor aanvullend pensioen via de AEGON Lijfrenterekening. Dit is een geblokkeerde bankrekening bij AEGON Bank N.V. waarmee een lijfrentekapitaal kan worden opgebouwd.

 

AEGON Lijfrenterekening

Een klant heeft, binnen de wettelijke kaders, bij de AEGON Lijfrenterekening veel vrijheid. Zo kan hij kiezen tussen sparen, beleggen of een combinatie van beide.

Beleggen kan op twee manieren: ProfielBeleggen of VrijBeleggen. AEGON heeft een Beleggingswijzer ontwikkeld die de klant helpt bij zijn keuze. 

·          ProfielBeleggen is de gemaksvariant, waarbij AEGON de beleggingen uit handen neemt. Het risico wordt gedurende de looptijd automatisch afgebouwd. Bij ProfielBeleggen is het ook mogelijk om bij aanvang of tussentijds een inleggarantie aan te kopen. Op de gekozen einddatum krijgt de klant dan minimaal zijn totale inleg terug.

·          VrijBeleggen is de variant waarbij een klant zelf kan bepalen in welke fondsen hij wil beleggen. 

 

Binnen de wettelijke kaders is de vrijheid bij de AEGON Lijfrenterekening groot: na het openen van de rekening hoeft slechts één keer een bedrag gestort te worden. De AEGON Lijfrenterekening kent geen vaste looptijd, al is een klant wettelijk verplicht uiterlijk in het kalenderjaar waarin hij 70 jaar wordt de periodieke uitkering aan te kopen. De AEGON Lijfrenterekening kan volledig via internet beheerd worden.

 

Evenals de traditionele pensioenproducten wordt de AEGON Lijfrenterekening primair via het intermediair aangeboden.

 

Inkomens- en pensioenoplossingen

Sinds 1 januari 2008 is het mogelijk om (ook) fiscaal gefaciliteerd via een bancair product een aanvulling op het pensioen te regelen.

De introductie van banksparen was voor AEGON ook het moment om een geoptimaliseerd assortiment premiebetalende beleggingsverzekeringen te introduceren. In januari introduceerde AEGON al vier nieuwe beleggingsverzekeringen: AEGON Verzekeren&Beleggen in de varianten Pensioen, Wonen, Vermogen en Junior. De AEGON Lijfrenterekening maakt de adviesmogelijkheden op het gebied van vermogens- en inkomensvorming nog breder. Het intermediair kan nu een compleet palet van oplossingen, al dan niet met een verzekeringsvariant, aanbieden.

AEGON versterkt met de introductie van de AEGON Lijfrenterekening zijn positie op de markt van inkomens- en pensioenoplossingen.